Komanda „Prienų krašto žvejai“ – šauniausia Žuvienės virimo čempionato komanda

Rugsėjo 3 d. Šilutėje vyko tradicinis 8-asis tarptautinis Žuvienės virimo čempionatas, kuriame jau šeštąjį kartą dalyvavo ir puikiai pasirodė Prienų rajono komanda „Prienų krašto žvejai“, vadovaujama Rimtauto Kuzmicko.

Šiais metais renginys pritraukė kaip niekad daug dalyvių. Net 43 komandos, 49 vyrėjai užsimojo išvirti rekordinį kiekį – beveik 3 tonas (2920 litrų) žuvienės.

Ši šventė kasmet privilioja tūkstančius žiūrovų, ir tai nenuostabu. Vaikštinėdami katilų ir puodų alėjoje jie gali ne tik nemokamai pasivaišinti žuviene, bet ir stebėti žuvienės virimo procesą– nuo pat pradžios iki pabaigos.

Kaip ir kasmet, Prienų komanda sulaukė itin gausaus degustatorių“ būrio. Kaip sakė čempionato vyriausiasis šefas ir organizatorius Marijus Budraitis, žiūrovai jau pažįsta tas elitines komandas, kurių žuvienė skaniausia. Taigi prieniškius džiugina kasmet vis gausesnis sriubos „ragautojų“ būrys, vos ne valandą lūkuriuojantis žuvienės, kurios prieniškiai šiemet išvirė ir išdalino beveik 100 litrų. Prieniečių kiemelis reprezentavo rajoną ne tik skania žuviene bei Prienų rajono savivaldybės suvenyrais, bet ir Prienų krašto drožėjo Algimanto Sakalausko išdrožtais įspūdingais ir unikaliais kelmais, ant kurių ir buvo verdama žuvienė. Šiuos kelmus čempionato dalyviai ir žiūrovai mato, fotografuoja ir filmuoja jau šešti metai, tačiau nieko panašaus kituose kiemeliuose neteko matyti.

Kaip tikroje žuvies pirklių Mekoje, Šilutės uosto žuvienės katilų alėjoje vienu ritmu daugiatūkstantinėje minioje skambėjo ne tik lietuvių, bet ir lenkų, turkų, vokiečių, anglų, norvegų, ukrainiečių, latvių, rusų ir estų kalbos. Čempionate buvo varžomasi dėl geriausios „tradicinės žuvienės“ ir geriausios „žuvies sriubos“ titulų.

Abiejose kategorijose rungėsi prieniškių komandos virėjai Vytautas Kunca ir Rimtautas Kuzmickas. Kompetentingos ir itin gausios 16 asmenų komisijos sprendimu komandai „Prienų krašto žvejai“ atiteko 2013 m. žuvienės virimo čempionato nugalėtojos Irenos Bumblauskienės įsteigtas prizas „Šauniausia komanda“.

Komanda „Prienų krašto žvejai“ už paramą ir geranoriškumą dėkoja Prienų rajono savivaldybei, Prienų kultūros ir laisvalaikio centrui, tautodailininkui Algimantui Sakalauskui, Prienų krašto muziejui ir kviečia visus paskanauti žuvienės Prienų krašto mugėje „Rudens spalvos“, kuri vyks rugsėjo 24 d. Prienų miesto Laisvės aikštėje.

Ligita Gediminienė

zuviene_2016-175

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close