Birštone pristatyta O. Voverienės knyga „Dalia Grybauskaitė – tautos prezidentė“

Rugsėjo 23 dieną Birštone, „Versmės“ sanatorijos salėje buvo pristatyta prof. Onos Voverienės knyga „Dalia Grybauskaitė- tautos prezidentė“. Pristatyme dalyvavo nemažai birštoniečių, taip pat svečiai iš Kaišiadorių ir Alytaus.

 

Knygos autorę, Lietuvos moterų lygos prezidentę pristatė Kauno skyriaus pirmininkė, istorikė, docentė Meilutė Asanavičienė. Ji pažymėjo, kad prof. O. Voverienė yra parašiusi per 2000 įvairių straipsnių ir 58 knygas. Tarp jų ir naujausia knyga „Dalia Grybauskaitė – tautos prezidentė“, kuri jau buvo pristatyta įvairiuose Lietuvos regionuose.

„Daugiausia žmogus gyvenime padaro, kai jis eina pašaukimo keliu. Apie tokius pašaukimo keliu einančius ar ėjusius žmones rašo ir prof. O. Voverienė. Reikia, kad kiekvienoje gyvenimo srityje būtų žmonių, einančių pašaukimo keliu, nes tam reikia pasiaukojimo. Pašaukimo keliu einantys žmonės mato gyvenimą plačiąja prasme“, – sakė M. Asanavičienė.

„Žymių moterų yra kiekvienoje srityje, tačiau išskirtinių ir žymiausių – ne tiek jau daug. Su dėkingumu prisimename karalienę Mortą, kunigaikštienę Oną Bytautienę, kuri du kartus išgelbėjo kunigaikščiui gyvybę, ir savo vardus įrašė į istoriją. Į didžiųjų moterų gretas galime drąsiai įrašyti ir mūsų Prezidentę Dalią Grybauskaitę“, – kalbėjo profesorė.

Knygos autorė pastebėjo, kad mūsų prezidentės mokytoja buvo Didžiosios Britanijos vadovė Margaret Tečer, kuri atėjo į valdžią tuo metu, kai šalis išgyveno nuosmukį. M. Tečer 18 metų kryptingai ruošėsi eiti į politiką, mokėsi valdyti valstybę. Pasak O. Voverienės, M. Tečer sakė: „Mano tikslas pakeisti britų dvasią, o ekonomika – tik metodas, kuriuo bus pakeista dvasia.“ Ir jai pasisekė, nes Didžioji Britanija atsidūrė tarp sėkmingiausių valstybių. Prezidentė D. Grybauskaitė irgi kalbėjo: „Lietuvių tauta darbšti, kūrybinga, svetinga, turinti vertybių sistemą visame pasaulyje. Tačiau su valdančiąja viršūne visada bėda. Nesvarbu, kas valdžioje, bet jie nemato žmogaus. Aš atėjau išmokyti pažinti ir mažą žmogų, ir juo rūpintis.“

Knygos autorė kalbėjo ir pasakojo apie pažintį su Prezidente, apie tai, koks ji yra žmogus, kad ne visiems patinka jos pažiūros. Ypač nenori Prezidentės privalumų ir pasiekimų įvertinti valdžios vyrai, kurie negaili negatyvių pasisakymų.

Renginyje dalyvavo ir nemažai jaunimo, tarp jų buvo Kauno technologijos universiteto Viešosios politikos ir administravimo instituto docentas Mindaugas Puidokas. Kalbėdamas M. Puidokas pasidžiaugė žmonių bendruomeniškumu, paragino visada dalyvauti pilietinėse akcijose, būti aktyviais visuomenės nariais.

Renginio metu buvo galima pasiklausyti smuikininkės Aldonos atliekamų kūrinių, įsigyti O. Voverienės knygų su autorės autografu.

 dscf6108

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close