8 paprastos frazės, kurias kartoja stiprios poros

Visi mokymai kaip išlaikyti tvirtus santykius yra paremti vienu patarimu – bendraukite. Pažinčių svetainės flirtas.lt ekspertas dalinasi praktiniais patarimais, kaip bendrauti, kad porų jausmai tvirtėtų. Jo teigimu, kasdien sakomos paprastos frazės daro stebuklus.

 

„Visi filmuose esame matę aistringų meilės deklaracijų, tačiau tikrovėje tokią kalbą išrėžia nedaugelis ir tai tik kartą gyvenime. Iš tiesų, deklaracijos net nereikalingos, nes tikroji meilė yra kasdienis darbas ir dėmesys vienas kitam. Laimei, santykiams puoselėti pakanka itin paprastų frazių. Tik jas kartoti reikėtų kiekvieną dieną“, – sako flirtas.lt ekspertas Marius Petrauskas.

 

„Ačiū“

Dėkingumas ir elementarus mandagumas yra pirmosios artimų santykių aukos. Ilgainiui antrąją pusę imame vertinti kaip savaime suprantamą ir nustojame dėkoti vienas kitam už mažus dalykus. Būti stipria pora reiškia, kad teks abiem įdėti daug darbo, priimti daug kompromisų ir kartais pamiršti savo interesus. Todėl būtina parodyti vienas kitam dėkingumą už jūsų abiejų pastangas.

 

„Atsiprašau“

Stiprios poros pykstasi nerečiau nei visi kiti, tačiau jos žymiai dažniau atsiprašo vienas kito. Šiuo trumpu žodeliu jos užbaigia beprasmius ginčus ir juda toliau. Atsiprašymas yra stiprybės, o ne silpnumo ženklas.

 

„Didžiuojuosi tavimi“

Kitas nuostabus būdas parodyti savo antrai pusei, kad vertinate ją – pripažinti jos pasiekimus. Jūs esate ir pora, ir du atskiri individai, kurie siekia savo tikslų. Parodydami, kad didžiuojatės savo antra puse, taip pat rodote, kad vertinate ją kaip pajėgų ir nepriklausomą žmogų. Šia fraze taip pat pasakote, kad domitės savo partnerio veikla ir pasiekimais.

 

„Labas rytas“ ir „Saldžių sapnų“

Kaip pasveikinate vienas kitą ryte, kaip atsisveikinate, ką darote grįžę namo iš darbo ir kaip palinkite saldžių sapnų yra itin svarbu, jei norite turėti stiprius santykius. Šie žodeliai ir veiksmai parodo, kiek jūsų santykiai yra svarbūs. Jei su mylimuoju ar mylimąja pasisveikinsite ir atsisveikinsite atsainiai, santykiai greitai atvės.

 

„Tu nuostabus (-i)“

Komplimentai visada yra geras būdas sustiprinti santykius, tačiau pasistenkite juos paįvairinti. Taip parodysite, kaip gerai vienas kitą pažįstate ir kad patinkate vienas kitam visapusiškai. Girkite vienas kito patrauklumą, asmenybę ir protą. Vienos formulės, ką sakyti, nėra, todėl jums teks sakyti komplimentus vienas kitam, kol atrasite savąją.

 

„Man skaudu, kai…“

Kartais pasipykti yra normalu, tačiau viską pabloginsite, jei rėksite vienas ant kito. Pakeltas balsas kitą žmogų priverčia jaustis nepatogiai, todėl daug naudingiau įvardinti kaip jaučiatės. Pasistenkite vartoti šias frazes: „Man skaudu, kai tu darai XYZ“ arba „Norėčiau, kad nedarytum XYZ. Tai mane skaudina, nes ZYX“. Racionalus emocijų įvardinimas turės daugiau naudos nei rėkimas.

 

„Aš tave palaikysiu“

Kartais gyvenimas sugriūna. Artimojo netektis, problemos darbe arba finansiniai sunkumai santykiams gali tapti milžinišku išbandymu. Sakykite vienas kitam, kad palaikysite ištikus sunkumams. Žinoma, kai ateis laikas, tuos žodžius teks įrodyti veiksmais. Jūs savo antrai pusei turite būti uola ir ji turi būti uola jums.

 

„Pasilinksmink“

Visos stiprios poros gerbia vienas kito nepriklausomybę. Kiekvienas iš jūsų turi skirti laiko sau: susitikti su draugais, pasportuoti ar tiesiog pasivaikščioti senamiestyje su puodeliu kavos ir gera muzika. Leiskite vienas kitam turėti gyvenimus ir už santykių ribų. Tai jus tik sustiprins.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close