Rudens desertų karalius – obuolių pyragas kitaip

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Kiekviena šeimininkė turi savo mėgstamų receptų, tačiau siūlome įvertinti ir galbūt niekada negamintų pyragų. Ar teko kada ragauti nesaldaus obuolių pyrago? Anot įvairių šaltinių, senovėje cukrus būdavo labai brangus, tad jis į kepinius pradėtas dėti šik šiais laikais.

Esant daugiau nei 8000 skirtingų rūšių obuolių, tikrai kiekviena šeimininkė išsirinks mėgstamiausius ir labiausiai tinkančius jų pyragui. Galbūt dėl to, kad visame pasaulyje obuolių yra tiek daug, žmonės jų nemažai ir suvartoja – sakoma, kad vidutiniškai per metus žmogui tenka 65 obuoliai. Tai puikus užkandis bet kuriuo metu. Rudens metas jų tikrai nepagaili, tad jeigu obuolių turite daug, siūlome jums pasirinkti obuolių pyragus, kuriems pagardinti parinkti papildomi ingredientai tik dar labiau paįvairina šio rudens karaliaus skonį.

 

1. Obuolių ir bananų fantazija

Jums reikės: 3 kiaušinių, 150 g cukraus, 120 g paprasto jogurto, 160 g „Kauno Grūdų“ „Ekstra“ miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1 citrinos, 5 obuolių, 1 banano.

Gaminimas: Gerai išsukite cukrų ir kiaušinius. Į masę supilkite jogurtą, išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite. Pasiruoškite obuolius – juos nulupkite, išsėklinkite ir supjaustykite kubeliais arba skiltelėmis. Juos apipilkite citrinos sultimis ir sudėkite nutarkuotą citrinos odelę ir viską išmaišykite. Paruoštus obuolius ir plonais griežinėliais supjaustytą bananą sudėkite į tešlą, atsargiai išmaišykite ir supilkite į sviestu pateptą kepimo formą. Kepkite apie 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

2. Juodasis obuolių pyragas su šokoladu

Jums reikės:

Tešlai: 90 g „Kauno Grūdų“ „Ekstra“ miltų, 3 valgomųjų šaukštų kakavos, 125 g sviesto, 5 valgomųjų šaukštų cukraus, pusės valgomojo šaukšto vanilės ekstrakto, 1 valgomojo šaukšto šalto vandens ir 2 kiaušinių.

Įdarui: 7 vidutinio dydžio obuolių, 25 g sviesto, žiupsnelio cinamono, 50 g juodojo šokolado, trupučio cukraus.

Gaminimas: 100 g sviesto paliekame sušilti iki kambario temperatūros. Į dubenį įsijojame miltus ir kakavą. Išmaišome ir sudedame sviestą. Galime plakti plaktuvu, kol gausis trupiniai. Sudėkime cukrų ir kiaušinius., vanilės ekstraktą ir vandenį. Išmaišykite, kol galėsite iš tešlos suformuoti rutulį. Nedidelę dalį tešlos atidėkite šaldymui (30 min.) iš likusios iškočiokite blyną ir jį įdėkite į torto kepimo formą formą. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kol įkais pasiruoškite įdarą – nulupkite nuo obuolių žieveles ir supjaustykite gabaliukais. Puode ištirpinkite įdarui paliktą sviestą, įdėkite šaukštelį cinamono, šokoladą. Viską pavirkite šiek tiek. Į tešla išlotą torto kepimo formą sudėkite įdarą. Iš likusios atšaldytos tešlos suformuokite dangtį pyragui. Kepkite 35-40 minučių 175 laipsnių temperatūroje.

 

 

3. Nesaldus ir nekeptas obuolių pyragas

Jums reikės: pusės stiklinės cukraus, 4 pakelių paprastų sausainių, 200 g sviesto, 3 valgomųjų šaukštų želatinos, 8-10 didelių obuolių.

Gaminimas: Obuolius sutarkuokite smulkia tarka. Išmirkykite želatiną obuolių sultyse. Iš išmirkytą želatiną supilti tarkuotus obuolius, išlydytą sviestą, cukrų. Į torto kepimo formą dedame sluoksnį netrupintų sausainių ir sluoksnį obuolių košės, taip sluoksniuojame iki pat viršaus. Paskutinį sluoksnį dedame košės ir papuošiame trupintais sausainiais. Pyragą palaikome šaldytuve kol sustings. Skanaus

 

4. Paprastasis ir greitasis obuolių pyragas

Jums reikės: 200 g „Kauno Grūdų“ „Ekstra“ miltų, 200 g sviesto, 200 g cukraus, 7 vidutinio dydžio obuolių.

Gaminimas: Sviestą ištirpiname, supilame miltus bei cukrų ir viską gerai išmaišome. Jeigu masė gaunasi per skysta – galime šiek tiek daugiau įberti miltų. Obuolius nulupame ir supjaustome riekelėmis. Jas sudedame į kepimo skardą. Jeigu labai mėgstate obuolius – galite jų dėti ir daugiau, keliais sluoksniais. Supilame paruoštą masę ir kepame orkaitėje apie 30 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Patiekti galite ir su vaniliniais ledais.

pyragas_lengvai-is-pirmo-karto

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close