Aikštelėje, šalia Išlaužo seniūnijos, antradienį rinkosi visi – maži ir dideli – varė įgrisusią žiemą ir bandė pavasarį prisišaukti nuotaikingoje Užgavėnių šventėje.

Renginio organizatoriai visų prašė ateiti su kaukėmis – juk žiema išeis daug greičiau, jei ją varysim kuo gausesniu būriu. Tad kas su išradingomis kaukėmis, kas be jų – sukosi linksmuose rateliuose, žaidė žaidimus, valgė vietoje kepamus blynus ir gėrė šiltą arbatą, fotografavosi prie Morės, o po to džiaugėsi ir šildėsi jau degančios Morės liepsnose. Žiemos varymo ceremonijai vadovavo Lašininis ir Kanapinis.

Norintieji galynėjosi ant medinio rąsto, stengdamiesi vienas kitą numušti užsitvodami šieno pilnais maišais, svėrė druską, varžėsi kas toliausiai numes sniego gniūžtę ir kt.
Gerą nuotaiką armonika grodamas ir visus linksmindamas dovanojo Adolfas Tamošiūnas.

Užgavėnės švenčiamos likus 7 savaitėms iki Velykų, taigi šiemet išpuolė vasario 12-ąją. Nors daugelis šią šventę atšventė anksčiau, mes atšokome būtent šią dieną.

Papročių aiškintojai sako, kad Užgavėnių dieną reikia sočiai pavalgyti, nes anksčiau buvo paprotys sekmadienį prieš Užgavėnes triskart valgyti mėsos, pirmadienį – šešiskart, o antradienį, per Užgavėnes – net 12 kartų, kad „per visus metus būtum riebus, sotus ir sveikas“. Mes per Užgavėnes blynų  tikrai prisivalgėme iki soties, nes jau kitą dieną prasideda Gavėnia, trunkanti iki Velykų (Kristaus prisikėlimo). Šiuo laikotarpiu skatinama pasninkauti, nevalgyti mėsos, gedėti iki Kristaus prisikėlimo šventės.

 

Seniūno pavaduotoja Rima Žiobienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close