Užgavėnių šventė Šilavote

Antradienio popietę visus atėjusius į šventę „Tai skanūs, gardūs Užgavėnių blynai“  pasitiko žvitrios čigonės, Lašininis su Kanapiniu ir kepamų blynų kvapas. Šaunios šeimininkės kepė gardžius blynus ir kvietė visus riebiai užsigavėti.

 Plojimais ir šūksniais buvo sutiktas persirengėlių paradas ir išrinktos bei apdovanotos gražiausios kaukės. Linksmą dainą užtraukti, kojomis trepsenti kvietė linksmas „žydelis“.  Kanapinio ir Lašininio palaikymo komandos surengė įspūdingas lenktynes su karučiais, „gaidžių peštynes“, estafetę su maišais, šokius su šluota. Žinoma, stipresni buvo Kanapinio šalininkai, kaip ir pats Kanapinis nugalėjęs storulį Lašininį. Suliepsnojus laužui iš žiemos pamėklės Morės liko tik dūmai. Šventė baigėsi visų lauktu „sniego mūšiu“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close