G. Stiklickienė: „Lietingais rytais dieną pradedu dainuodama duše“

Televizijos žiūrovams puikiai pažįstama „TV Pagalbos“ gelbėtoja, dainininkė, įvairių projektų vedėja Gerda Stiklickienė, paklausta apie savo įprastą dienos pradžią, kalba su šypsena. Rytais pirma ją aplankanti mintis yra ne apie tai, kaip būtų gerai dar truputį pamiegoti, o apie… orą.

 

„Kai žinau, koks oras už lango, man viskas pasidaro žymiai aiškiau – ir kaip rengtis, ir kaip išsaugoti pozityvų nusiteikimą. Pavyzdžiui, kai lyja, nuotaiką man geriausiai pakelia dainavimas duše. Prisipažinsiu, kad iki pilnos laimės kartais ir pašoku, bet tikrai niekada neleidžiu orui sugadinti geros nuotaikos,“ – pozityvia energija trykšta Gerda.

 

Rytoj, šeštadienį, 9.30 val. TV3 eteryje prasideda jau trečias kulinarinės-konditerinės pokalbių laidos „Gardu Gardu“ sezonas. Kiekvieną savaitę laidos studijoje žymias Lietuvos asmenybes pusryčiauti kvies garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas. Pirmąja studijos viešnia tapusi Gerda drąsiai prisipažino – desertų ji negamina, savo svečius mėgsta vaišinti vištienos salotomis, o jeigu kas lieptų pasirinkti vieną patiekalą, kurį reikėtų valgyti visą likusį gyvenimą, tai rinktųsi cepelinus.

 

Filmavimų metu laidos svečiai ne tik ragavo originalius Deivydo pusryčius, bet ir pasakojo apie savo rytinius įpročius. Laidos žiūrovai sužinos, kad miegoti Gerda labiausiai mėgsta nuoga, o savo ryto neįsivaizduoja be pusryčių su kava. Šmaikštaus pokalbio metu laidos vedėjas Deivydas apsukriai gamino neįprastą pusryčių patiekalą, o Gerdai vėliau buvo pasiūlyta čia pat pagaminti prancūzišką desertą. Tiesa, prisipažinusi, kad desertų niekada negamina, Gerda liko maloniai nustebinta puikiu rezultatu ir kviečia visus ruoštis šeštadienio rytą gaminti kartu.

 

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gerda?

 

GRIKIŲ SKLINDŽIAI SU KONSERVUOTAIS BAKLAŽANAIS (4 porcijos)

150 g kiaušinių

200 g kefyro

7 g kepimo miltelių

5 g cukraus

50 g greito paruošimo grikių košės

Žiupsnelio druskos

Aliejaus kepimui

Konservuotų baklažanų riekelių

Pesto padažo

Figų ir likerio čatnio

Į 150 g kiaušinių supilkite 200 g kefyro, 7 g kepimo miltelių, 5 g cukraus, žiupsnelį druskos ir suberkite greito paruošimo grikių košę. Viską gerai išmaišykite. Tuomet įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir iš gautos tešlos formuokite nedidelius blynelius. Juos apkepkite iš abiejų pusių, kol paskrus. Iškeptais blyneliais suvožkite konservuoto baklažano riekeles. Blynelius pagardinkite Pesto padažu, ant jo užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir papuoškite petražolių lapeliais. Pagardus galite rinktis savo nuožiūra – tai gali būti figų čatnis, smulkinti saulėje džiovinti pomidorai ar alyvuogės.

PARFĖ SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS IR KAVA

100 g kiaušinio trynių

50 g cukraus pudros

5 g tirpios kavos

300 g grietinėlės

100 g pasiflorų tyrės

6 g želatinos

30 g vandens

100 g pusiau džiovintų figų

100 g pusiau džiovintų slyvų

200 g kapotų, karamelizuotų lazdyno riešutų

Ant želatinos supilkite vandenį, pamaišykite ir palikite, kad išbrinktų. Tuo tarpu į mikserio indą sudėkite kiaušinio trynius, cukrų ir kavą ir viską plakite iki purios masės. Kol plakate kiaušinio trynių masę, smulkiai supjaustykite pusiau džiovintas figas ir slyvas. Į išplaktą purią masę lėtai supilkite pasiflorų tyrę ir švelniais sukamaisiais judesiais ją įmaišykite. Tuomet suberkite supjaustytus vaisius ir karamelizuotus riešutus – juos tolygiai įmaišykite. Galiausiai į gautą masę įmaišykite plaktą grietinėlę ir ištirpintą išbrinkintą želatiną. Gautą masę pilkite į formelę ir 4–6 val. dėkite į šaldiklį. Desertą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir papuoškite juos šviežiomis uogomis. Skanaus!

JUODŲJŲ SERBENTŲ IR MĖLYNIŲ LIMONADAS

Juodųjų serbentų tyrės

Mėlynių tyrės

Mėtos lapelių

Gazuoto vandens

Ledukų

 

Lygiomis dalimis į indą supilkite juodųjų serbentų ir mėlynių tyres, jas užpilkite gazuotu vandeniu. Pilkite tiek vandens, kol gausite norimos konsistencijos limonadą. Jį pagardinkite mėtų lapeliais ir atšaldykite ledukais. Skanaus!

 

 

Akimirkos iš laidos „Gardu Gardu“ filmavimo aikštelės – nuotraukų galerijoje.

 

 

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!

 Gerda Stiklickienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close