Nubėganti vasara stabtelėjo Veiveriuose pasidžiaugti šv. Liudviko atlaidais. Šią gražią dieną šv. Mišias aukojo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, Vilkaviškio vyskupijos katedros kapitulos pirmininkas kanauninkas ir Liškiavos parapijos klebonas Valius Zubavičius, Prienų dekanas kan. Jonas Baliūnas, Pažėrų parapijos kunigas klebonas Kazimieras Skučas. Pakviesti parapijos klebono g kan. Kęstučio Vosyliaus pasidžiaugti atliktaisd arbais, susirinko gausus svečių būrys. Po šv. Mišių Vilkaviškio vyskupas R. Norvila pašventino gražiai atremontuotus Parapijos namus ir džiaugdamasis gražiai sutvarkyta bažnyčia bei parapijos namais linkėjo, kad šie namai nebūtų tušti, kad čia prieglobstį rastų kiekviena graži idėja, bendrystė, susitelkimas.

Veiverių bažnyčia pastatyta 1818 m., medinė, o 1853 m. grafo J. Godlevskio perstatyta į mūrinę, 1933 m. kunigo M. Krupavičiaus ji buvo rekonstruota: perstatytas bažnyčios bokštas, suremontuotos lubos, grindys, atvežtos plytos parapijos namų statybai. Deja, pastatytus parapijos namus netrukus pasisavino tuometinė valdžia ir klebonui K. Skučui pradėjus tarnauti Veiveriuose teko nelengva užduotis gražinti bažnyčiai jai priklausantį turtą. Veiveriuose gyvenusiems kunigams pavyko atlikti daug gražių darbų bei duoti parapijiečiams gyvenimiškų pamokų. Gal jiems pagelbėja dvi Angelo skulptūros, kurias kunigaikštis A. Mirska pastatė Veiveriuose šalia bažnyčios, ir Vokietijoje, Viurcburge, savo mylimai žmonai Liudvikai.

Darbščiojo kunigo K. Vosyliaus dėka ir bažnyčia, ir parapijos namai šiandien labai gražiai renovuoti, įvestas šildymas, sutvarkyta aplinka. Po Mišių klebonas Kęstutis nuoširdžiai dėkojo pagelbėjusiems jo trijų metų darbuose ir kvietė maldose paminėti Vokietijos geradarius, skyrusius ženklią sumą darbams atlikti. Nors ir negausiais būriais parapijiečiai rinkosi į talkas, vis tik darbščių žmonių dėka darbai įveikti. Vieni prisidėjo materialiai, kiti darbais, na o gerosioms šeimininkėms A. Leonavičienei ir kitoms rūpėjo, kad Klebonas nebūtų alkanas dirbdamas iki sutemų. Didžiuosius darbus atliko Draugystė. Būrys pagalbininkų iš kitų parapijų atvyko padėti, nes pažino Kleboną Kęstutį kaip žmogų, kuriuo gali pasitikėt ir sulaukti jo gero žodžio džiaugsme ir varge. Paklausti, kodėl žmonės ne prašmatnioms atostogoms leidžia savo pinigus, o padeda remontuoti bažnyčią, visi stebėjosi klausimu. Gera padėti ir neįsivaizduoju, kad galėčiau pasielgti kitaip, kalbėjo A. Palionis, padovanojęs bažnyčios katilinei kaminą. Mes pasiruošę dėl draugystės keliauti kartu su klebonu į bet kokią parapiją, sakė dviejų Vytautų šeimynos. Kol galiu, tol gelbėju, kalbėjo Antanas iš Garliavos. Privalom palikti po savęs gražius darbus, kalbėjo V. Ruseckas. Visi, pagelbėję nutiesti katilinės trasas, apšiltinę parapijos namus, įrengę laiptus, kasdien dirbę sunkiuosius darbus, kukliai šypsojosi ir nematė savo darbuose jokio didvyriškumo. O klebonas Kęstutis dėkojo kiekvienam prisidėjusiam ir dovanojo kuklias padėkas, knygeles ir angeliukus, saugosiančius gyvenimo keliuose.

Matydami gražius darbus seniūnijos tarybos nariai M. Butkevičius, C. Pacevičius, J. Krikštolaitis, seniūnas V. Ramanauskas, verslininkas V. Ruseckas, bendruomenė padovanojo gražią lentą, įamžinančią bažnyčios ir parapijos darbus . Kartu su Alytaus profesinio parengimo centro direktoriumi taip pat paruošė ir puikų darbštaus klebono Kęstučio portretą.

Paklaustas apie geradarius, Klebonas vardais vardina darbščiąsias moteris, nuolat triūsiančias klebonijoje, padėjusias tvarkyti, valyti, vyrus, padėjusius atlikti sunkiuosius darbus, šeimininkes, pagelbėjusias paruošiant šventę, parapijiečius, parėmusius darbais.

Visiems nuoširdžiausias ačiū už tai, kad Veiveriuose yra parapijos namai, šilti, gražūs, atviri, džiaugsmui – kad jis didėtų, liūdesiui – kad jis mažėtų, bendrystei, kuri jungtų Veiverių parapijiečius gražiems darbams. Ir didžiausias ačiū kunigui klebonui garbės kanauninkui Kęstučiui Vosyliui už darbštumo, pasiaukojimo, draugystės pavyzdį, kuriuo belieka sekti. Kartu su Vilkaviškio vyskupu R. Norvila linkime mielam Klebonui gražių atostogų.

 

 

Daiva Venslovienė

 IMGP8293

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close