Artėjant Mokslo ir žinių dienai

 Rugsėjo 1-oji – Mokslo ir žinių diena. Ši diena įsimintina ne tik pirmą kartą mokyklos slenkstį peržengusiam pirmokėliui, bet ir tėvams, mokyklos bendruomenei. Tačiau neilgai trunkančią šventinę nuotaiką keičia kasdienis darbas – mokslo žinių siekimas, kelias į mokyklą ir grįžimas namo. Vaikų saugumas kelyje ypač priklauso nuo suaugusiųjų požiūrio į saugų eismą. Deja, kiekvienais metais per eismo įvykius nukenčia vaikai.

Rugsėjo 1–16 dienomis, siekiant užtikrinti, kad Mokslo ir žinių dienos renginiai vyktų sklandžiai, būtų užkardyti teisės pažeidimai, išvengta skaudžių eismo nelaimių, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, prie bendrojo lavinimo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir pagrindinių pėsčiųjų perėjų, bus organizuojamas pareigūnų budėjimas. Pareigūnai vykdys trumpalaikius reidus – tikrins tas transporto priemones, kurias vairuoja mokiniai (ar turi vairuotojo pažymėjimą, kitus reikiamus dokumentus, ar segi saugos diržus, ar motociklininkai dėvi šalmus). Taip pat bus atkreiptas ypatingas dėmesys į vaikus, keliaujančius dviračiais.

Norint užtikrinti, kad būtų laikomasi Kelių eismo taisyklių reikalavimų, bus pasirinktinai tikrinamas mokyklinių, maršrutinių autobusų, vežančių moksleivius, vairuotojų blaivumas.

Prašome visų eismo dalyvių būti atsargiems, paslaugiems vieni kitiems, ypač mažiesiems mūsų eismo dalyviams, kad įvyktų kuo mažiau nelaimių.

Raginame nelikti abejingiems ir apie pažeidėjus, transporto priemones, padarytas ar daromas nusikalstamas veikas, kitus teisės pažeidimus informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba Alytaus aps. VPK anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 315) 55 664.

Alytaus apsk. VPK Prienų r. PK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close