Patarimai būsimiems pirmakursiams: būtiniausių daiktų TOP 10

Kiekviena pabaiga yra kažko naujo pradžia. Todėl nubraukus ašarą atsisveikinant su klasės draugais, pats laikas pradėti ruoštis naujam gyvenimo etapui – studijoms. Prisižiūrėję rožinių Holivudo filmų, tikimės modernaus, puikiai įrengto bendrabučio. Deja, dažnai realybė neatitinka lūkesčių ir vietoje išsvajotojo modernizmo lieka tik mažas kambarėlis, su kilimais ant sienų. Subliuškus pirmam svajonių burbului, pirmos dienos gali būti sunkios. Pateikiame 10 patarimų, kuriais dalinasi buvę ir esami studentai, ką būtina pasiimti į bendrabutį, kad išgyventumėte ten pirmą mėnesį:

1. KOMPIUTERIS. Kompiuterio prireiks ne tik filmų žiūrėjimui ir naujų grupės draugų sekimui socialiniuose tinkluose, bet ir kursinių darbų rašymui, pasiruošimui paskaitoms ir koliokviumams. Juk pirmomis dienomis, kai visur vyksta daugiausiai veiksmo, tikrai nesinorės sėdėti bibliotekoje iki sutemų prie kompiuterio, kai kiekvieną jūsų judesį stebės įtarioji bibliografė-knygų sergėtoja Birutė.

2. PATOGI KUPRINĖ. Joje turės tilpti visas jūsų gyvenimas: kompiuteris, knygos ir sąsiuviniai paskaitoms. Taip pat įdėti mamos kotletai maršus grojančiam pilvui. Ir skėtis ar šiltas megztukas, nes Lietuvos nuostabiojo klimato nenuspėsi, kaip ir studentiško gyvenimo bei kur jis vakare gali nuvesti…

3. ĮKROVIKLIAI. Geriausia universalūs, galintys įkrauti kelis prietaisus vienu metu. Buvęs informacinių technologijų studentas Justas dalinasi patirtimi: „Pamenu, kai tik atsikrausčiau į bendrabutį, visame kambaryje veikė tik vienas elektros lizdas. O mes buvome keturi: su keturiais telefonais, keturiais kompiuteriais. Sprendimą, kad išgyvensime be šaldytuvo greitai priėmėme, bet va, kurio telefoną ir kada krausime – kitas klausimas. Įkroviklis, įkraunantis kelis prietaisus vienu metu, būtų tikrai pravertęs išsaugant draugiškus santykius kare dėl elektros lizdo.“

4. PRAILGINTUVAS. Ne tik pasitarnaus, kai kambaryje veiks tik vienas elektros lizdas. Jis leis lovoje žaisti įkraunamu telefonu, kai tas vienas lizdas yra kitoje kambario pusėje už spintos.

5. AUSINĖS. Studentiški metai – patys geriausi, sutikti draugai – visam gyvenimui. Tačiau tikėtis, kad būtent kambariokai jais taps – truputį naivu. Vis dar studijuojanti viešąjį administravimą Agnė pasakoja: „Visai neblogai sutariau su savo pirmąja kambarioke, bet jos pomėgis žiūrėti meksikietiškas muilo operas kiekvieną vakarą tikrai glumino. Pamenu, kurį laiką garsą izoliuojančios ACME ausinės ir aš buvome tapusios geriausiomis draugėmis. Kadangi ausinės buvo bevielės, savo mėgstamos muzikos klausiausi net eidama pasidaryti arbatos ar tvarkydamasi.“

6. LIPNI JUOSTA. Nustebtumėte kiek problemų ir daiktų gali sutaisyti šis nuostabus išradimas. Būsimas antrakursis Erikas pasakoja: „Su lipnia juosta ne tik tapetus sugrąžinau į jų vietas, bet ir spintos rankeną pasigaminau. Vis dar laiko.“

7. STUDENTIŠKAS PIETŲ SERVIZAS. Žinoma, visada galima žaisti robinzonus kruzus ir valgyti rankomis ar apsieiti su viena lėkštute. Tačiau patikėkite, karšta arbata mylimiausiame puodelyje gali ne tik sušildyti, bet ir grąžinti trumpam pasiilgtų namų jausmą.

8. GUMINĖS ŠLEPETĖS. Net neabejojame, kad dušo reikmenys vieni iš pirmųjų keliavo į lagaminą. Tačiau ar nepamiršote šlepečių į dušą? Minkšto ir sauso kilimėlio prie dušo tikrai nereiktų tikėtis. Be to, šlepetės praverčia ir keliaujant iki dušo, nes neretai jis yra 7 aukštais žemiau, rūsyje.

9. STALINĖ LEMPA. Blanki šviesa sukurs jaukią nuotaiką. O jei reikės, išsaugos taikius santykius, kai vienas kambario draugas norės miego, o kitas dirbti, mokytis ar dėlioti puzlę (patikėkite, visokių žmonių ir užsiėmimų šiame pasaulyje būna…).

10. DAUGIAFUNKCINIS KIŠENINIS PEILIUKAS. Šis mažas daikčiukas pasitarnaus bet kokioje situacijoje – pjaustant mamos įdėtus raugintus agurkėlius, atidarinėjant konservus, kerpant atbrizgusį siūlą ar įsukant varžtus. Nebent norite pasiimti pusę virtuvės įrankių ir dalį tėčio garažo.

Taip pat nepamirškite geros nuotaikos ir nusiteikimo su šypsena priimti kiekvieną iššūkį bei pro šoną bėgantį tarakoną. Dažniausiai pateikiami ilgi sąrašai, kad turėtumėte viską. Mes pateikiame tai, ko reikia, nes pirmą mėnesį tikrai išgyvensite be televizoriaus, radijo imtuvo, pagalvėlių ant lovos ir prie jų derančio kilimo. O ko trūksta atsivešite vėliau, įsigysite kartu su kambariokais arba kaip tikri studentai rasite kūrybiškų būdų, kaip išsiversti su tuo, ką turite.

as ir ausines buvome tapusios geriausiomis draugemis. (nuotr. E. Santockyte)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close