Mototurizmo ralio „Parodyk kelią Lietuvos“ finišas (GALERIJA)

Šeštadienį, rugpjūčio 20 dieną, Birštono kurortas tapo mototurizmo entuziastų susibūrimo vieta ir traukos centru – čia finišavo kultūrinis „Mototurizmo ralis 2016“.

Birštone jau trečius metus taip minima Baltijos kelio diena ir skelbiama vasaros sezono pabaiga, mat mototurizmo ralis vyksta Baltijos kelio dienos išvakarėse. Būtent ši mintis ir įkvėpė ralio pradžią prieš 6-ius metus. Tai lyg nauja Baltijos kelio versija. Tik simbolinis susikibimas rankomis vyksta apjuosiant Lietuvą motociklais ir sukuriant savo Baltijos kelio maršrutą. Jungtis gali kiekvienas, iš bet kurios Lietuvos vietos. Net jeigu nevairuoji motociklo, gali sėsti į kitą transporto priemonę ir atvykti į vieną iš motociklų lankomą objektą, susitikti su ralio dalyviais, paspausti ranką. Šių metų ralio šūkis „Parodyk kelią Lietuvos“ skatino keliauti po Lietuvą ir pažinti savo gimtąjį kraštą.

Šis nuotykinis renginys kviečia dalyvius važiuoti motociklais po Lietuvą, aplankyti kultūros, paveldo ir kitas vertingas krašto vietoves. Keliaudami ralio dalyviai daug sužino apie savo gimtąjį kraštą, susipažįsta su naujais žmonėmis, patiria nepakartojamų įspūdžių.

Už įvykdytas užduotis ralio dalyviai gauna taškų, o ralį laimi daugiausiai taškų surinkusi komanda.

Jau nuo vėlyvos popietės Birštone ir jo prieigose, apylinkėse suko ratus motociklininkai. Tai buvo puikus reginys. Niekas nesipiktino motociklų skleidžiamais garsais, tačiau gėrėjosi plieno žirgais, stebėjo juos valdančius vyrus ir moteris. Tiesą pasakius, buvo į ką pasižiūrėti – daugybė skirtingų motociklų, stebinančių tiek dydžiu, tiek markių įvairumu, ir originali pačių motociklininkų apranga.

Motociklininkai finišavo prie kultūros centro, kur buvo įrengta scena, veikė rėmėjų palapinės, galima buvo pasivaišinti kava, arbata, taip pat mineraliniu vandeniu.

DSC_7949

galerija0906 galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close