Jau treti metai „Naujasis Gėlupis“ vykdo projektą „Vertybių užuovėja“, kurio tikslas – ugdyti visuomenę, jaunąją kartą, skleidžiant morališkai sveiką požiūrį į nematerialaus paveldo vertybes, atspindint švietėjiškas kultūros problemas, saugant tautinį identitetą.

Projekto tikslai leidžia ir toliau plėtoti net šešiose rubrikose išdėstytas temas, kurios, kaip parodė dvejų metų projekto vykdymo patirtis, yra aktualios, svarbios ir  patrauklios ne tik turinio, bet ir formų įvairove. Straipsnių turiniu ir toliau formuosime vertybines nuostatas, ugdančias skaitytojų pilietiškumą, jų gebėjimą ne tik prisitaikyti prie besikeičiančios visuomenės, naujų iššūkių, bet ir saugoti savo tautinį tapatumą, kultūrines, dvasines vertybes.

Šiais metais tęsime esminę projekto ,,Vertybių užuovėja“ idėją, kuri orientuota į dorovinių, dvasinių, kultūrinių vertybių formavimą. Svarbu, kad visuomenė suvoktų, jog Lietuva – ne tik politika, Seimas, avarijos ir katastrofos. Šiandien ji yra besikeičianti, modernėjanti, turtinga savo praeitimi, kultūriniu paveldu, krašto šviesuoliais šalis.

Rubrikoje ,,Patirties pamokos“ pateiksime įvairios (teigiamos ir neigiamos) gyvenimiškos, profesinės patirties pavyzdžių.

Rubrika ,,Gyvenimo retrospektyvos“ atspindės aprašomo veikėjo gyvenimo, kūrybos ar profesinės veiklos kelią, patirtį. Pristatydami herojų išryškinsime jo vertybines nuostatas, gyvenimo, likimo vingius, pasirinkimo motyvaciją.

Rubrika ,,Sakralioji materija“ tęs pažintį su unikaliu Prienų rajono ir Birštono krašto etniniu paveldu, meno dirbiniais (gaminiais), papročiais, apeiginėmis vietomis, meno vertybėmis, simbolika.

Rubrika ,,Pilnatvės dėmenys“ toliau gilinsis į žmogaus saviraiškos, savirealizacijos procesus. Sieksime atsakyti į klausimus, susijusius su vertybių samprata, laimės paieška, gyvenimo prasmės suvokimu.

Rubrikoje ,,Gerieji aitvarai“ rašysime apie altruistinę veiklą. Šiame projekte ypatingas dėmesys bus skiriamas savanorystės idėjų pristatymui, aprašoma savanoriška veikla. Į pagalbą pasitelksime Prienų bendruomenės savanorių centro savanorius.

Rubrika ,,Talentų sambūris“ skirta jaunimo iniciatyvų aprašymams. Bus pateikiami ir straipsnių ciklai, ir fotoreportažai. Ypatingas dėmesys bus skiriamas bendravimui su asociacijos Prienų jaunimas nariais, aprašysime jų veiklą, įvairias akcijas.

Kviečiame ir Jus, gerbiamieji skaitytojai, aktyviai reikšti savo nuomonę, siūlyti žmones, kurie galėtų būti mūsų straipsnių herojai. Rašykite mums, bendraukime, būkime kartu.

 

Redakcija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close