Septynių mėnesių biudžeto pajamos – su pliuso ženklu

Per pirmuosius septynis šių metų mėnesius valstybės ir savivaldybių biudžetai pajamų gavo 4,3 proc. (181 mln. eurų) daugiau, o vien tik valstybės biudžetas – 3,3 proc. (113 mln. eurų) daugiau nei planuota, rodo išankstiniai Finansų ministerijos duomenys.

 

Faktinės bendros abiejų biudžetų sausio-liepos pajamos – 4,440 mlrd. eurų, o tik valstybės biudžeto – 3,585 mlrd. eurų. Palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, pajamų gauta atitinkamai 304 mln. eurų ir 225 mln. eurų daugiau.

 

„Tendencija gera, tokią ją tikimės išlaikyti iki metų pabaigos, nes pilnesnis nei planuota biudžetas reiškia, kad viršplaninės pajamos sumažins ir deficitą, ir skolintų lėšų poreikį jam dengti“, – sako finansų ministrė Rasa Budbergytė.

 

Septynių mėnesių duomenimis, visų pagrindinių mokesčių įplaukos buvo didesnės nei prognozuota, išskyrus PVM, kurios pajamos liepą taip pat beveik atitiko mėnesio planą.

 

Už visas akcizines prekes per septynis pirmuosius metų mėnesius gauta 666,9 mln. eurų –3,1 proc. daugiau nei prognozuota, pelno mokesčio įplaukos sudarė 407,2 mln. eurų – 19,8 proc. daugiau nei planuota.

 

Pajamų iš PVM gauta 1,819 mlrd. eurų, t.y. 4,7 proc. daugiau nei pernai tuo pat metu ir 0,9 proc. (16,4 mln. eurų) mažiau nei prognozuota šiemet sausį-liepą.

 

Gyventojų pajamų mokesčio įplaukos į valstybės biudžetą ir savivaldybių biudžetus sausį-liepą buvo 859,1 mln. eurų – 3,7 proc. didesnės nei prognozuota.

 

Patvirtintos 2016 m. valstybės biudžeto pajamos (be ES lėšų) sudaro 5,945 mlrd. eurų, su ES lėšomis – 8,046 mlrd. eurų.

LR Finansų ministerija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close