Birštono merė dalyvavo Japonijos pratybų Eskadros pasitikimo Lietuvoje renginyje

Japonijos ambasadoriaus Lietuvoje JE Toyoei Shigeeda kvietimu, rugpjūčio 8 d., pirmadienį, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė dalyvavo Japonijos pratybų Eskadros pasitikimo Lietuvoje renginyje, kuris vyko laivo „JS KASHIMA“ denyje Klaipėdos uoste. Japonijos pratybų eskadra į Lietuvą atvyko pirmą kartą, vizitas skirtas diplomatinių santykių tarp Japonijos ir Lietuvos sukūrimo 25-erių metų sukakčiai paminėti. Renginio metu merė susitiko su Japonijos ambasadoriumi Lietuvoje JE Toyoei Shigeeda, eskadros įgulos vadu Kontradmirolu Hidetoshi Iwasaki, Japonijos užsienio reikalų ministerijos atstovais, kitais garbingais svečiais.
Naujų diplomatinių santykių tarp Japonijos ir Lietuvos sukūrimo 25-erių metų sukakčiai paminėti nuo rugpjūčio 8 d. iki 11 d. 2016 m. Japonijos pratybų eskadra lankysis Klaipėdos uosto aštuoniasdešimtoje prieplaukoje. Japonijos pratybų eskadros vado Kontradmirolo Hidetoshi IWASAKI vadovaujama pratybų eskadra atvyko trimis laivais: „JS KASHIMA, TV 3508“ (Kapitonas Josuke Nakamura), „JS SETOYUKI, TV3518“ (Vadas Ken SAKAI) ir „JS ASAGIRI, DD151“ (Vadas Hiroyuki TERAOKA), kuriuose yra apie 750 personalo, tarp kurių 190 jaunesniųjų karininkų.
Pratybų eskadros komanda dalyvaus renginiuose kartu su Lietuvos kariuomene, valdžios atstovais, Klaipėdos savivaldybės darbuotojais. Vadas, kapitonai ir pratybų karininkai taip pat lankysis Kaune, Vilniuje ir Medininkuose stiprindami draugystę su Lietuvos kariuomene, Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir piliečiais.
Parengta pagal Birštono savivaldybės ir Japonijos ambasados Lietuvoje informaciją

laivas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close