Darželinukų viešnagė Prienų PGT

Gegužės 15 d. Prienų lopšelio-darželio „Pasaka“, „Kiškučių“ grupės vaikai su auklėtojomis surengė kelionę į Prienų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą.

Kelionėje taip pat dalyvavo Kevino bei Emilijos ir Povilo tėveliai. Prienų PGT pamainos vadas, vidaus tarnybos vyr.leitenantas V.Bagdonas pirmiausiai parodė vaikams patalpas kur gaisrininkai laisvalaikiu ilsisi, sportuoja, gamina valgyti. Po to parodė mašiną, specialius rūbus, kuriais apsirengia vykdami gesinti gaisro. Supažindino su atskiromis technikos detalėmis: vandens žarna, kuria liejamas vanduo, žirklėmis, kuriomis karpomas metalas, valtis ir vandens rogės, kuriomis gelbėjami patekę į nelaimę vandens tvenkinyje ar upėje. Labai susikaupę vaikai klausėsi pasakojimų ir turėjo daug klausimų apie gelbėjimo darbus. Jokūbui rūpėjo sužinoti  jeigu kartais užklimptų jo mašinos ratai, tai ar gelbėtojai atvažiuotų jam pagelbėti, Laurynas labai domėjosi autokeltuvu, o Austėja beveik apsisprendė, kai užaugs bus gaisrininke.

  Didelį įspūdį vaikams paliko apsilankymas technikos garažuose. Ten jie galėjo ne tik apžiūrėti, bet ir įlipti bei pasėdėti mašinoje. Pamainos vadas leido pasimatuoti šalmus, įjungė gaisrines sirenas, kurios skelbia, kad komanda važiuoja gesinti gaisro ar  vyksta į gelbėjimo operaciją.

  Dėkojame už įdomų pasakojimą ir suteiktą labai naudingą informaciją. Pedagogas gali daug pasakoti iš knygų, rodyti įvairius paveikslėlius, bet tai neatstoja to, ką vaikai patiria per pažintinę ekskursiją, kur viską gali ne tik pamatyti, bet ir paliesti, išgirsti pasakojimus iš uniformuotų ir profesionalių pareigūnų.

 

Lopšelio-darželio „Pasaka“

„Kiškučių“ grupės auklėtoja Dalė Savickaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close