Birštono „Tulpės“ sanatorijoje eksponuojama dailininkų paroda

Graži draugystė sieja Birštono „Tulpės“ sanatoriją ir kaunietės dailininkės Irenos Mikuličiūtės dailės galeriją. Jau 15-tus metus tęsiama tradicija vasaromis rengti plenerus ir parodas, skirtas iškiliems Lietuvos kultūros veikėjams, miestų ir miestelių įkūrimo sukaktims paminėti. Šiais metais, minint Birštono kurorto įkūrimo 170-ąsias metines, nuo birželio 6 dienos iki rugpjūčio 30 dienos Birštono „Tulpės“ sanatorijos vandens gydykloje veikia tarptautinė tapybos darbų paroda ‚Birštono impresijos“, skirta Birštono miesto jubiliejui. Parodos globėja ir kuratorė – „Tulpės“ sanatorijos direktorė Liucija Patinskienė.

 

Įdomią parodos ekspoziciją, kuri išdėstyta įvairiose gydyklos erdvėse, parengė pati Irena Mikuličiūtė (MIKA) ir dailininkai Raimundas Majauskas, Mindaugas Pauliukas, Romanas Averincevas, Deivis Slavinskas, Monika Lionaitė.

Dailininkė Irena Mikuličiūtė (MIKA) parodoje eksponuoja Birštono bažnyčios interjero motyvą, atliktą aliejiniais dažais ant drobės. Dailininkė sakraline tema buvo surengusi personalinę parodą „Sakraliniai motyvai“ ir eksponavo darbus 2015 metais Birštono sakraliniame muziejuje.

Kalbėdama apie savo kolegų darbus Irena sako, kad Mindaugo Pauliuko tapyti abstraktieji peizažai pasižymi itin įtaigia, dinamiška kompozicija bei subtilia koloristika.

Tapytojas Romanas Averincevas taip pat plėtoja sakralinę temą. Parodoje eksponuojamos jo drobės, sukurtos iš eskizų Birštono sakraliniame muziejuje.

Raimundas Majauskas eksponuoja 7 pasteles su Birštono peizažais.

Pasak Enrikos Striogaitės, gana impresionistiniai, sodrių, dažniausiai šiltų spalvų R.Majausko tapybos darbai yra emocionalūs, įtaigūs, perduodantys ne tik tam tikrą šviesią ir optimistišką nuotaiką, bet ir atskleidžiantys tam tikrą istoriją.

Pagal dailininką Deivį Slavinską, tapyba yra savęs ir kosminių dėsnių pažinimo kelias.

Pradedančiosios M. Lionaitės darbai nuotaikingi ir nuoširdūs.

Dailininkė I. Mikuličiūtė džiaugiasi ne tik bendradarbiavimu su „Tulpės“ sanatorija, kur gali eksponuoti savo darbus, bet ir tuo, kad visą vasarą gali dirbti, kurti, kad čia atrandam vis naujų objektų ir naujų temų.

„Mes visą vasarą Birštone turime ką veikti. Pasikeisdami vis tapome paveikslus, darome eskizus. Visa vasara – tai ištisas pleneras, kuris mus džiugina. Be to, aplink – mieli ir malonūs žmonės, puikios erdvės parodoms“, – kalbėjo parodos kuratorė.

Beje, po kiekvieno plenero ar parodos dailininkai kurortui padovanoja po keletą paveikslų.

056

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close