Užsienio reikalų ministras Klaipėdoje aptarė bendradarbiavimą su uostu ir įgyvendinamus projektus

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius rugpjūčio 9 d. Klaipėdoje susitiko su miesto meru Vytautu Grubliausku, Klaipėdos jūrų uosto direkcijos, AB ,,Klaipėdos nafta” ir uoste veikiančių krovos kompanijų vadovais.
Susitikime su miesto meru Linas Linkevičius aptarė Klaipėdos miesto tarptautinį bendradarbiavimą, uosto plėtros perspektyvas ir jo teikiamas galimybes visam regionui.
„Džiaugiuosi, kad vis daugiau turistų iš viso pasaulio atranda Klaipėdą, o Klaipėdos jūrų uosto užsitarnautas geras vardas ir teikiamos galimybės yra labai aukštai vertinamos visame regione“, sakė ministras.
Ministras pasveikino Klaipėdos uosto vadovybę įsiveržus į lyderius tarp Baltijos šalių pagal krovos augimo dinamiką.
Uosto vadovybė susitikime pažymėjo, kad, didėjančios konkurencijos sąlygomis, Klaipėdos uostas užtikrino diversifikuotą krovinių struktūrą ir pasiekė kasmetinį 7 proc. krovos augimą. Klaipėdos uoste, turinčiame kokybiškas jungtis su geležinkelių, kelių transporto tinklais ir logistikos centrais, sukuriama 6,24 proc. viso Lietuvos BVP.
Susitikimo metu ministras su verslo atstovais aptarė uosto plėtros planus ir Lietuvos energetinę nepriklausomybę užtikrinančio Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo strategines tarptautinio bendradarbiavimo kryptis. „Įgytą beprecedentę Lietuvos patirtį per rekordiškai trumpą laiką įgyvendinus SGD projektą, labai vertina kitos šalys, pavyzdžiui Kroatija, Kolumbija, Ukraina, Pietų Afrikos Respublika, kurios planuoja statyti savo SGD terminalus ir kreipiasi į Lietuvą ekspertinės pagalbos ir kviečia bendradarbiauti“, – teigė ministras. Neabejotina, kad SGD taps ateities kuru laivybos, transporto ir kituose sektoriuose, siekiant mažinti užterštumą ir prisidėti prie kovos su klimato kaita. „Klaipėdos naftai“ įgyvendinus naujos SGD paskirstymo stoties statybos projektą, Klaipėdos uostui atsiras papildomos galimybės rinkų plėtrai.
Atsižvelgiant į regione kylančius saugumo iššūkius, susitikime ministras pabrėžė Klaipėdos uosto strateginę reikšmę bendradarbiaujant su NATO. Klaipėdos uostas, įgijęs patirtį ir žinomumą 2011–2015 m. transportuojant NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų operacijai Afganistane reikalingus nekarinius krovinius, neabejotinai išnaudos turimą infrastruktūrą kitais metais į Lietuvą dislokuojant NATO batalionui reikalingą karinę techniką ir ginkluotę.
“Klaipėdos uostas – ne tik Lietuvos vartai į pasaulį, per uostą Lietuva atrandama”, – pažymėjo ministras. Užsienio reikalų ministerija skiria ypatingą dėmesį Klaipėdos uosto pristatymui užsienyje ir naujų partnerių paieškai per Klaipėdos uostą plėtojant naujus krovinių tranzito koridorius. Siekiant ir toliau užtikrinti glaudų verslo ir diplomatinio sektoriaus bendradarbiavimą, šių metų liepos 21 dieną, kasmetinio užsienio šalyse reziduojančių Lietuvos ambasadorių suvažiavimo metu, Užsienio reikalų ministerijoje ministras Linas Linkevičius atidarė jubiliejinę Klaipėdos valstybinio jūrų uosto parodą „Uosto direkcijai 25-eri. Vakar, šiandien, rytoj“. Parodos atidaryme dalyvavęs Klaipėdos uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus ir Klaipėdos uosto meras Vytautas Grubliauskas su ambasadoriais aptarė pasaulinių ekonomikos tendencijų įtaką uosto veiklai ir naujas rinkų plėtros kryptis.

URM

Ministras Klaipėdoje2

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close