Irklavimo šventėje „Gintaro keliui atminti“

Rugpjūčio 6–7 dienomis Birštone vyko 11-oji tradicinė tarptautinė  irklavimo šventė „Gintaro keliui atminti“, kurioje dalyvavo apie šimtas dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų, taip pat irkluotojai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Ukrainos ir Italijos.

Šeštadienį Verknės regatoje reikėjo įveikti 15 km distanciją. Startas buvo ties Verknės ir Vilniaus kelio sankirta, o finišas – prie Vytauto kalno. Startavo dvivietės kanojos ir baidarės. Verknės regatos nugalėtojais tapo Kristina Zabarauskaitė ir Tadas Davidavičius, jau ne pirmi metais tampantys šios rungties čempionais.

Varžybose irklavimo treniruokliais „Concept“ vyrų grupėje nugalėjo birštonietis Kęstas Lipkevičius.

VšĮ sporto klubo „Birštono Nemunas“ direktorė Inga Stašaitė informavo, kad sekmadienį vykusiose vikingų lenktynėse žalčių laivais startavo 5 komandos, o nugalėtojų vardas atiteko Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokytojos Dalios Šklėriūtės vadovaujamai komandai „Ant bangos“.

Plaukimo per Nemuną varžybas (200 m) laimėjo dešimtmetė Upė Maslauskaitė.

Renginį organizuoja ir vykdo VŠĮ sporto klubas „Birštono Nemunas“, Birštono sporto centras, Prienų r. savivaldybės kūno kultūros ir sporto centras. Renginio globėjai – Birštono savivaldybė, Prienų rajono savivaldybė. Vykdyti padeda Lietuvos irklavimo federacija ir Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacija.

Nuotrauka Ingos Stašaitės 

P1170371

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close