Kazimiero Skučo atminimas pagerbtas paminkliniu akmeniu (GALERIJA)

Paskutinįjį liepos savaitgalį Mauručiuose, šalia magistralinio kelio „Via Baltika“ atidengtas paminklinis akmuo LR vidaus reikalų ministro, brigados generolo, Vyties Kryžiaus kavalieriaus Kazimiero Skučo atminimui.

 

Brigados generolo laipsnis K. Skučui buvo suteiktas 1939 m., tais pačiais metais jis paskirtas ir LR vidaus reikalų ministru, tačiau 1940 m. birželio 13 d., reikalaujant Tarybų Sąjungai, K. Skučas buvo atleistas iš pareigų, o vėliau sušaudytas Butyrkų kalėjime.

 

Paminklinio akmens atidengimo iškilmėse dalyvavo Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Kauno skyriaus pirmininkė dr. Aušra Jurevičiūtė, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės kariai, jaunieji Lietuvos skautai, Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, LR Seimo nariai, Kauno bei Prienų rajono merai.

 

Paminklinis akmuo iškilo Mauručiuose, prie pat kelio „Via Baltika“ apsauginės garso izoliacijos.

DSC_1457

 

 

 

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close