Kelių priežiūrai ir plėtrai šiemet skirta beveik 15 proc. daugiau lėšų

Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) šiemet šalies keliams skirta 454 mln. eurų, arba beveik 15 proc. daugiau lėšų nei 2015 m. Pagal KPPP finansavimo įstatymą 65 proc. lėšų skiriama valstybinės reikšmės keliams, 30 proc. – vietinės reikšmės keliams, likusieji 5 proc. patenka į KPPP rezervą.

„Valstybinės reikšmės keliams šiais metais skirta 245,1 mln. Už šių lėšų tinkamą panaudojimą atsakinga Susisiekimo ministerija kartus su Lietuvos automobilių kelių direkcija, – sako susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas. – Savivaldybių prižiūrimiems vietinės reikšmės keliams šiemet numatyta per 113 mln. eurų, už kurių panaudojimą keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti ir prižiūrėti atsakingos būtent savivaldybės.“

70 mln. eurų iš KPPP lėšų, skirtų valstybinės reikšmės keliams finansuoti, šiais metais tenka vadinamajai „zebrų“ programai – žvyruotų kelių atkarpoms, jungiančioms kelių su asfalto danga ruožus, asfaltuoti.

7 mln. eurų – su „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimu susijusiems vietinės reikšmės susisiekimo infrastruktūros objektams finansuoti. Šių objektų sąrašą tvirtina susisiekimo ministras.

Šių metų KPPP rezerve – 18,9 mln. eurų. Vyriausybės nutarimu šios lėšos skiriamos su keliais susijusioms valstybinėms reikmėms finansuoti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close