„Laumės juosta“ vėl apgaubė šimtus mažųjų dainininkų (GALERIJA)

Paskutinį liepos savaitgalį Palangos koncertų salėje nuskambėjo jau 22-asis vaikų ir jaunimo vokalinės muzikos festivalis „Laumės juosta 2016“.

 

Visas kurortas, galima sakyti, skendo margaspalvių ryškių rūbų ir nesibaigiančių mažųjų dainorėlių repeticijų tiesiog gatvėje jūroje. Iš įvairių Lietuvos kraštų suvažiavę jaunieji dainininkai repetavo kartu su tėveliais. Ir ne veltui. Šių metų festivalio tema – „Tai, kas svarbiausia – šeima“. Festivalio koncerte šiemet kartu su savo atžalomis ant scenos lipo ir jų tėveliai. Festivalio sumanytoja ir organizatorė Laima Lapkauskaitė į šių metų festivalį pakvietė ir mažųjų dainininkų šeimas. Vaikai dainavo kartu su savo tėvais, sesėmis, broliais bei kitais šeimos nariais.

 

Visus džiugino ir tėveliai solistai, ir tėveliai šokėjai. Kai kurie kolektyvai suskilo į atskirus ansamblius: vaikų ir jų tėvelių. Žiūrovus pralinksmino ir anūkės bei močiutės-rokerės pasirodymas.

 

Spalvingoje ir scenografijos kupinojoje scenoje skambėjo ir Prienų vardas. Festivalyje Prienų kraštui atstovavo Ramunės Liutvynskienės vadovaujamos meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ jaunieji dainininkai. Studijos dainininkai kartu su sesėmis Austėja ir Gabija visiems žiūrovams koncertų salėje bei Lietuvos televizijos žiūrovams padovanojo dainą „Mama“.

 

Festivalyje atlikėjai ne tik susipažino su naujais draugais ir linksmai praleido laiką pajūryje, bet gavo ir profesionalios muzikinės patirties. Visi kolektyvai, prieš pasirodydami profesionalioje scenoje bei televizijos ekranuose, turi parengti ir savo scenografiją bei tikroje studijoje įrašyti savo koncertinę dainą.

 

Dvi dienas trukusį festivalį vedė Inga ir Arūnas Valinskai. Festivalyje svečiavosi žvaigždžių šeimyniniai ansambliai ir duetai. Kartu su jaunaisiais dainininkais dainavo įvairūs atlikėjai, tarp jų ir, galima sakyti, Palangos koncertų salės scenoje užaugusios „Mokinukės“, vėliau „Studentės“ sesės Ineta ir Irūna Puzaraitės.

 

Festivalyje dalyvavo apie 1000 mažųjų dainorėlių: apie 40 vaikų popchorų ir ansamblių bei solistų. Festivalis prasidėjo tradicine didžiule, įspūdinga dalyvių eisena Palangos gatvėmis. Geriausiam ir labiausiai nusipelniusiam kolektyvui finalinio koncerto metu buvo įteiktas pagrindinis tradicinis festivalio prizas – Laumės juostos statulėlė, o pirmą kartą festivalio istorijoje specialiu prizu apdovanota ir šeima, labiausiai nusipelniusi savo veikla festivalio sėkmės istorijoje.

 

Festivalio vaizdo įrašą su meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ pasirodymu bus galima išvysti jau šį šeštadienį, 21 val. per Lietuvos televiziją.

DSC_4094

galerija0906 galerija0906 galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close