Balbieriškis skaičiuoja jau 514-uosius metus

Pačiame liepos viduryje, kalendorinei vasarai ritantis jau į antrąją pusę, Balbieriškyje nuvilnijo tradicinė Balbieriškio seniūnijos vasaros šventė „Prie Ringio ir Peršėkės“.

 

Nors jau kuris laikas vasara poilsiautojų ir pramogautojų nelepina gerais orais, Balbieriškio seniūnijai, rodos, pavyko išprašyti savo šventei patį gražiausią orą.

 

Šventė tradiciškai prasidėjo penktadienį vakariniu kino seansu po naktiniu dangumi prie Birštono kultūros ir laisvalaikio centro (KLC). Sutemus į naktinį seansą dažnai susirenka ramiai norinčios pasėdėti šeimynos arba poros, mažuosius palikusios vyresniosios kartos globai. Porai valandų pieva prie Balbieriškio KLC pasidengia pledais bei naktinių vaišių krepšeliais.

 

Po naktinio kino seanso gerai pailsėję Balbieriškio krašto sportininkai jau šeštadienio rytą skubėjo į sporto aikšteles, kur jų laukė futbolo, krepšinio, tinklinio, smiginio, badmintono, virvės traukimo rungtynės. Be sportinių rungčių neliko ir mažieji. Jų laukė žaidimai. Vos pasibaigus itin atkaklioms ir įtemptoms varžyboms, Balbieriškio KLC parko medžių paunksnėje įvyko iškilmingas savo krašto ateitimi besirūpinančių balbieriškiečių posėdis.

 

Nors šventė dar tik įpusėjo, tačiau posėdžio dalyviai jau svarstė, kuo praturtinti iškilmingą, jau kitais metais vyksiančią Balbieriškio 515 metų sukakčiai skirtą šventę. Preliminariai nutarta šventės dienomis surengti konferenciją, kurios metu būtų galima išgirsti, kaip kompetentingi specialistai siūlo galimybių jūroje pasukti Balbieriškio ateities laivą. Gali būti, kad miestelėnai bei miestelio šventės svečiai sulauks ir Balbieriškio dvasia pagyvintų suvenyrų.

 

Posėdžio metu pasidalinta ir miestelio rūpesčiais bei džiugiomis naujienomis. Ne vieną krašto gyventoją bei svečią jau nudžiugino prasidėję naujos bažnyčios statybų darbai. Tiesa, pasak Balbieriškio parapijos klebono filos. lic. Remigijaus Veprausko, statybos šiek tiek užtruks. Būtų gerai, kad iki žiemos bent jau pavyktų pastatyti bažnyčios karkasą, jį uždengti ir paruošti tolimesniems darbams. Šiuo metu jau išlieti bažnyčios pamatai. Vien šie darbai atsiėjo per 100 000 eurų.

 

Su gražiomis viltimis šventinė nuotaika persikėlė ir į tradicinę Balbieriškio parko daubą, kurioje savo klausytojus ir žiūrovus džiugino liaudiškos muzikos kapela „Temela“, ansamblis „Dūmė“, vokalinis ansamblis „Ringelė“, bendruomenės „Vidupis“ vokalinis ansamblis, vokalinis ansamblis „Šlamutis“, Prienų linijinių šokių grupė, liaudiškų šokių kolektyvai „Ringutis“ ir „Ringis“, liaudiškos muzikos kapela „Simnyčia“, grupės „Husarai“, „Vyšnios“.

 

Koncertu metu apdovanoti sportininkai ir daugiausiai prisidėjusieji prie šventės organizavimo. Koncertą ir pagrindinę šventės dalį vainikavo fejerverkai.

 

Po šventės pailsėję parapijiečiai sekmadienį skubėjo į Šv. Magdalenos atlaidus Balbieriškio KLC. Čia vėliau nuskambėjo dar vienas vietinių kolektyvų koncertas.

 DSC_9223

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close