Krašto apsaugos ministerija skelbia humoristinių piešinių ir karikatūrų konkursą „Humor militaris informacinio karo fronte“

Krašto apsaugos ministerija skelbia 2016 m. humoristinių piešinių ir karikatūrų konkurso „Humor militaris informacinio karo fronte“ pradžią ir kviečia jame dalyvauti šalies dailininkus. Šį konkursą ministerija organizuoja jau trečiąjį kartą ir siekia juo paskatinti dailininkus domėtis aktualiomis šalies saugumo, karinėmis, informacinių grėsmių temomis, o šias temas per humoristinį žanrą patraukliai pateikti visuomenei.
Konkursas vyks iki rugsėjo 30 d., dailininkai kviečiami atsiųsti ne daugiau kaip po aštuonis savo kūrinius: karikatūras-šaržus, humoristinius piešinius, karikatūras, komiksus, stripus ar animuotas karikatūras konkurso tema. Konkursui atsiųstus darbus vertins Konkurso komisija, kurios sudėtį patvirtins Krašto apsaugos ministras.
Konkurso darbų parodos ir katalogo pristatymas, laimėtojų apdovanojimo ceremonija vyks spalio mėnesį Vilniuje.
Dar prieš paskalbdama konkursą pradžią Karšto apsaugos ministerija, siekdama menininkams padėti atskleisti tikrąjį šiuolaikinės kariuomenės gyvenimą, pakvietė profesionalius dalininkus atvykti į Lietuvos kariuomenės padalinius pažintinio ir kūrybinio vizito. Į kvietimą atsiliepę septyni Lietuvos karikatūristai dvi dienas gyveno Lietuvos kariuomenės dalinyje Rukloje ir turėjo galimybę išbandyti karišką gyvenimą: vyko su šarvuočiais M113 į poligoną, išmoko išgyvenimo miške pradmenų, iš arti apžiūrėjo moderniausią karių ginkluotę ir ekipuotę, šaudė su lazeriniais ginklais.
Kariai, vedę užsiėmimus, vos spėjo atsakinėti į smalsių išvykos dalyvių klausimus, pasakoti apie karių mokymus, tarnybos ypatumus. Ypač daug diskusijų sukėlė paskaita apie informacinius karus, nes pasak karikatūristų, jie patys dirbdami dažnai susiduria su šia tema ir ja nuolat domisi.
Dailininkų teigimu, viena karikatūra pasako daugiau nei tūkstantis žodžių, tad visą išvyką užbaigė pleneras, kurio pusdienį skyrė karikatūroms ir humoristiniams piešiniams apie kariuomenės gyvenimą piešti.
Humoristinių piešinių ir karikatūrų konkurso „Humor militaris informacinio karo fronte“ nuostatai čia.

DSC_8001 (1024x678)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close