Pagerbti Moksleivių dainų šventėje dalyvavusių kolektyvų vadovai ir lydintieji mokytojai

Liepos 6–9 dienomis vyko moksleivių dainų šventė „Tu mums viena“, kurioje dalyvavo Prienų rajono savivaldybės meno kolektyvai. Kolektyvų vadovai ir lydintieji mokytojai buvo pagerbti liepos 11 d. Prienų rajono savivaldybėje, kur jiems buvo įteiktos padėkos už nuoširdų darbą.

 

Lietuvos moksleivių dainų šventėje Vilniuje dalyvavo beveik 200 moksleivių, 6 kolektyvai, atstovavę Prienų r. savivaldybei: Prienų „Žiburio“ gimnazijos choras (vad. R. Ruočkienė), „Ąžuolo“ progimnazijos choras (vad. L. Suchorukovienė), Prienų meno mokyklos choras (vad. R. Černiauskienė), Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro ansamblis „Kankliukai“ (vad. D. Venckienė), Prienų meno mokyklos akordeonistai (vad. L. Bendoraitienė) ir Prienų kultūros ir laisvalaikio  centro šokių kolektyvas „Solo“ (vad. I. Aksenavičienė). Šventės Dainų dienoje gausiam Lietuvos moksleivių chorui dirigavo „Žiburio“ gimnazijos mokytoja ekspertė Roma Ruočkienė, o Ansamblių vakare – Prienų meno mokyklos mokytoja metodininkė Reda Černiauskienė. Visus šventės organizacinius klausimus koordinavo Švietimo skyriaus vyr. specialistė V. Zujienė. Į koncertų vietas kolektyvus vežiojo net 12 geltonųjų mokyklinių autobusėlių ir vienas Kūno kultūros ir sporto centro, o jų vairuotojai, pasak R. Zailsko, taip pat verti padėkos už tai, kad vaikai ir jų vadovai buvo laiku ir saugiai pristatyti į vietą.

Kolektyvų vadovams ir lydintiems mokytojams už garbingą atstovavimą respublikiniame renginyje padėkojo Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas, vicemeras A. Marcinkevičius, administracijos direktorius E. Visockas, administracijos direktoriaus pavaduotoja R. Zablackienė, Švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas. 

Pasirengimo Dainų šventei procesas visada būna ilgas, trunkantis ne vienerius metus.

Žinant tai, meras ypač dėkojo vadovams, kurie turėjo dirbti ne vienerius metus, atsakingai ruošti kolektyvus, ir kurių dėka Prienų vardas buvo girdimas ir matomas visoje Lietuvoje.

Vicemeras taip pat pasidžiaugė, kad savivaldybėje šį sunkų darbą dirba tikri profesionalai, tardamas jiems ačiū už pasiaukojamą darbą, jaunosios kartos auginimą mylinčiais meną žmonėmis.

Visiems pagerbimo renginyje dalyvavusiems kolektyvų vadovams ir lydintiems mokytojams meras A. Vaicekauskas ir Švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas įteikė padėkas, o kolektyvams – Dainų šventės atminimo knygeles.

Po pagerbimo ceremonijos paprašyta pasidalinti praėjusios Dainų šventės įspūdžiais, viena iš devynių Ansamblių vakaro dirigentų – Prienų meno mokyklos mokytoja metodininkė Reda Černiauskienė sakė, kad ši patirtis jai ir vaikams buvo visiškai nauja. Anot vadovės, anksčiau tekdavę dalyvauti tik Dainų dienoje, o šįkart – Ansamblių vakare, kuriam ruošiantis reikėjo prisitaikyti prie visiškai kitokios repeticijų sistemos. Vaikai repetavo kiekvieną dieną, nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro, kadangi dainuoti teko ir šokėjams, ir liaudies instrumentų orkestrams, ir dainuoti su chorais. Po penkių intensyvaus darbo dienų, vos su keletu valandų poilsiui ir pavalgymui per dieną, nuovargio nejausti buvo neįmanoma.

Mokytojai, kaip dirigentei, ši patirtis buvo nauja tuo, kad, būdama chorinės krypties specialistė, ji įgijo ir naujos – dirigavimo liaudies instrumentų orkestrui patirties. Susitvarkyti su dirigento užduotimi, lydėjusiu jauduliu ir atsakomybe, anot R. Černiauskienės, padėjo puikūs šventės vadovai, kolegos profesionalai, turintys daugiau dirigavimo keliems skirtingiems ansambliams patirties. O visą išlietą per savaitę prakaitą kompensavo nenusakomo didingumo koncertas, dalyviams, žiūrovams ir mačiusiems jį per televiziją prilygęs spektakliui, kuriame tarp tūkstančių Lietuvos vaikų balsų skambėjo ir prieniečių balsai. Ansamblių vakare R. Černiauskienė dirigavo vienu metu apie 500 instrumentalistų, didžiuliam būriui šokėjų ir jungtiniam 700 dainininkų chorui, kuriame dainavo 32 Prienų meno mokyklos atstovai.

Pasidalindama savo ir vaikų džiaugsmu, vadovė sakė esanti labai dėkinga Prienų rajono savivaldybei, padėjusiai įsigyti rūbelius Meno mokyklos choristams. Šie, anot jos, iki šiol negali jais atsidžiaugti. Kas yra šokęs ar dainavęs, žino, ką reiškia koncertuoti su naujais spindinčiais rūbais ir jaustis ne prasčiau už kitų miestų ir dar didesnių kolektyvų dalyvius.

 DSC_0063

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close