Diena su aviacija Pociūnų aerodrome

Liepos 9 d. Pociūnų aerodrome vyko šventė „Diena su aviacija“, skirta LR Parlamento apsaugos savanorių ir Mokomojo junginio karių šuolių parašiutu Pociūnų aerodrome 25-mečiui paminėti. Šventę organizavo Kauno parašiutininkų klubas, vadovaujamas Kęstučio Milišausko. Šventės partneris – Prienų rajono savivaldybė.

Šventės metu veikė amatininkų mugė, atrakcionai vaikams, vyko aviacinės technikos paroda, lietuviško sraigtasparnio „Sidabrinis Titanas VR-555“ pristatymas, parodiniai lėktuvų akrobatiniai skrydžiai, parašiutininkų, aukštojo pilotažo meistrų, sklandytuvų „Jantar-standart“, savadarbių lėktuvų ir sraigtasparnių, motorizuotų parasparnių, aviamodeliuotojų šou, apžvalginiai skrydžiai lėktuvais ir sklandytuvais.

Šventė sugrąžinta po 20 metų pertraukos. Nors netoliese, Vazgaikiemyje, vyko Pasaulio jaunimo dienos, Pociūnuose susirinko gausus būrys Prienų krašto žmonių, aviacijos entuziastų ir mylėtojų iš įvairių Lietuvos vietų. Renginį vedė kraštietis Raimundas Maruškevičius.

Šventės dalyvius nuo lauko scenos sveikino šuoliui parašiutu jau pasiruošęs Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir pagrindinis šventės organizatorius, Pociūnuose įsikūrusio Kauno parašiutininkų klubo vadovas Kęstutis Milišauskas, kviesdamas susirinkusiuosius pasekti mero pavyzdžiu. Mero avantiūrizmas gerąja prasme nustebino ir sužavėjo, o jo ir kartu nusileidusių dviejų drąsuolių pavyzdžiu, rodos, vėliau pasekė dar keletas šventės dalyvių.

Šventėje netrūko ir kitų staigmenų. Žiūrovus pakerėjo trijų akrobatų lėktuvais JAK-52 parodomoji programa. Ąžuolų vainikais pagerbti legendinio Baltijos kelio skrydžio pilotai Vytautas Tamošiūnas, Povilas Kiserauskas, Petras Bėta ir užsienio žurnalistams vertėjavusi Irena Bėtienė, prieš 27 metus lėktuvais AN2 skridę virš Baltijos kelio ir mėtę gėles virš žmonių galvų. Vienas iš įsimintiniausio gyvenimo įvyko liudininkų P. Bėta dėkojo šventės organizatoriams ir žmonėms už 1989 m. skrydžio priminimą. „Tai buvo jaudinantys reginys. Smagu buvo žiūrėti, kokie žmonės vieningi, už rankų susiėmę, kaip trokšta laisvės! Kaip ir kiekvienas žmogus, mes norėjome dalyvauti Baltijos kelyje, bet mums pasisekė, nes visa tai matėm iš viršaus. Tai buvo tikrai nuostabu! Šiandien mes tokie pat laimingi kaip ir tada“, – skambant nenutrūkstantiems plojimams kalbėjo P. Bėta.

Ne mažiau ovacijų sulaukė vienas iš įspūdingiausių šventės reginių – Lietuvos trispalvės vėliavos pasirodymas danguje. Su plojimais pasigirdo ir nuostabos šūksniai, kai iš lėktuvo iššokusio parašiutininko rankose išsiskleidė įspūdingo dydžio (apie 212 kv. m) trispalvė.

Visą dieną trukusią aviacijos šventę vainikavo Prienų rajono savivaldybės dovanota muzikinė programa, kurią pristatė Šarūnas Mačiulis ir grupė „Poliarizuoti stiklai“ bei grupė „Original copy“.

 DSC_0162

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close