Muziejus šventė ir dieną, ir vėlų vakarą

Neseniai atšventę Birštono krašto muziejaus įkūrimo 45-ąsias metines, gegužės 19 d. kurorto gyventojai ir miesto svečiai gražiais renginiais pažymėjo Tarptautinę muziejų dieną ir Europos muziejų naktį.

Šeštadienį po pietų muziejininkė Daiva Valatkienė vedė ekskursiją  Sakraliniame muziejuje, supažindino su ekspozicija, papasakojo apie su juo susijusius žmones, jų gyvenimo istorijas.

Vakarop  muziejaus lankytojai su įdomumu išklausė sesers Viktorijos Plečkaitytės paskaitą „Palaimintasis arkivyskupas Jurgis Matulaitis“, kuri buvo skirta palaimintojo J. Matulaičio metams paminėti.

Po paskaitos visi rinkosi muziejaus sodelyje, kur skambėjo nuotaikingos Birštono folkloro ansamblio „Raskila“ melodijos. Muzikos garsų užburti vienas po kito prie renginio prisijungė vis daugiau dalyvių ir draugiškai pradėjo suktis liaudies šokio sūkuryje.

Pasilinksminę lauke, visi susirinko į muziejų, kur buvo suorganizuota dokumentinio filmo „Tarp Nemuno kilpų“ peržiūra. Nemažai pačių ištvermingiausių liko naktinei ekskursijai po muziejų, kurią vedė muziejaus direktoriaus pavaduotojas Vytautas Šeškevičius.

Visi, kurie aktyviai dalyvavo šventėje, buvo patenkinti prasmingai praleistu  vakaru ir naujais įspūdžiais.

Inga Juronytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close