Naujosios Ūtos vasaros šventė – su pasidainavimais ir pasivaržymais

Liepos 2 d. bendruomenės stadione Žemaitkiemyje vyko Naujosios Ūtos seniūnijos vasaros šventė „Tėviškės spalvos“, skirta Valstybės dienai paminėti.

Jau nuo ryto į bendruomenės stadioną rinkosi sporto varžybų dalyviai. Gausus būrys jaunų sportininkų, nuo kurių neatsiliko ir brandūs vyriškiai, susirungė krepšinio 3×3, paplūdimio tinklinio 4×4, smiginio, šaškių , futbolo (baudinių mušimo), kvadrato varžybose bei ūkinėse – malkų ir žolės pjovimo – rungtyse. Vaikai varžėsi estafetėse „Drąsūs, stiprūs vikrūs“. Kol sportininkai prakaitavo, Žemaitkiemio krašto bendruomenė virė gardžią žuvienę ir vaišino šventės dalyvius ir svečius.

Po pietų vyko šventės atidarymas ir kultūrinė programa, prasidėjusi Valstybės himnu ir pagarbos bei meilės tėvynei žodžiais, kuriuos tarė jaunimo atstovai. Tarp šventės svečių buvo Seimo narys Andrius Palionis, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė, verslininkas Gintautas Sodaitis. Susirinkusiuosius sveikino ne tik valdžios ir verslo atstovai, bet ir šeimininkai bei organizatoriai – Naujosios Ūtos seniūnas Algis Aliukevičius ir Žemaitkiemio krašto bendruomenės pirmininkas Vaidas Kupstas. Padėkoję visiems už pagarbą ir dėmesį bendruomenės žmonėms, pasidalinimą kartu šventiniu džiaugsmu, bendruomeniškumu, organizatoriai pasidžiaugė ypač aktyviais krašto sporto entuziastais ir į varžybas nepatingėjusiais atvykti kaimyninių seniūnijų atstovais. Patys stipriausi, vikriausi ir geriausi sporto varžybų ir ūkinių rungčių dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir rėmėjų prizais.

Krepšinio 3×3 varžybose 1 ir 2 vietas užėmė dvi komandos iš Paprūdžių, 3 vietą – „Kolegos“ iš Balbieriškio. Paplūdimio tinklinio 4×4 (mišrios komandos) varžybose aukščiausiąjį apdovanojimą atsiėmė „Žaidėjai’“ iš Prienų, 2 ir 3 vietas pasidalino Žemaitkiemio komandos. Futbolo (įvarčiai 1+3) varžybų nugalėtojais tapo Jiestrakio komanda „Gustaitis ir Ko“, antri liko Žemaitkiemio „Rinktiniai“ treti – Skersabalio „Senjorai“.

Smiginio varžybose dalyvavo net 34 dalyviai. Individualioje įskaitoje pirmoji vieta atiteko E. Lazauskui, antrąją užėmė M. Gečionis, trečiąją – D . Damijonaitytė.
Šaškių varžybose iš 22 dalyvių geriausiai pasirodė L. Kurtinaitis, antras liko A. Kurtinaitis, trečias – T. Ramanauskas. Vaikų estafetėse (5×5) pirmą ir antrą vietas pasidalino komandos „Nida“ ir „Airina“.

Vienos iš įdomiausių žiūrovams buvo ūkinės rungtys, kuriose nepabijojo dalyvauti ir kostiumuoti vyrai. Medžio pjovimo rankiniu pjūklu rungtyje nepralenkiami ir nenugalimi buvo komandos „Ūsoriai“ vyrai (V. Mažeika ir J. Gudaitis), antri liko „Rinktinės“ duetas (V. Brūzga ir A. Kurtinaitis), treti – „Žemaitkiemis“ (A. Bendinskas ir R. Milušauskas).

Žolės pjovimo rungties dalyviams reikėjo dalgiu nupjauti paruoštą žolės kampelį. Varžybų nugalėtoju tapo A. Kurtinaitis, 2 vieta atiteko G. Blėdai, 3 vieta – V. Kandotienei. Šioje rungtyje dalyvavo Prienų rajono savivaldybės meras A. Vaicekauskas, nors ir netapęs nugalėtoju, bet pasižymėjęs ypač gražiu ir tvarkingu pjovimu. Kaip sakė organizatoriai, už spartų pjovimą pagyrimo nusipelnė Naujosios Ūtos seniūnas A. Aliukevičius, o už drąsą pradėti šienavimo rungtį pirmuoju – G. Sodaitis.

Rungties prizininkai buvo apdovanoti specialiais „Fiskars“ prizais (aukštos kokybės sodo ir daržo įrankiais), kuriuos įsteigė UAB „Energija Jums“ šiaudų briketų kolektyvas. Padėkota ir žolės pjovimo rungties instrumentą (dalgį) parūpinusiam J. Gudaičiui. Ūkinių rungčių organizavimą palengvino ir kitų rėmėjų – K. Marčiulionio IĮ, V. Kupsto veterinarinių paslaugų įmonės – parama.

Visus Naujosios Ūtos seniūnijos vasaros šventės dalyvius ir svečius dainomis ir muzika gaivino Vilkaviškio r. Gražiškių kultūros namų folkloro kolektyvas „Gražupis“, Birštono pramoginės muzikos grupė „Solo plius“, o žuviene, namine gira, medumi, sūriu ir kepta duona vaišino Žemaitkiemio krašto bendruomenė bei jos puikios, darbščios šeimininkės ir ne ką prastesni šeimininkai: A. Kisielius, D. Kurtinaitienė, A. Lukjančiuk, K. Zujus, D. Kupstienė ir kiti. Pasivaišindami, pasišnekučiuodami, pasidainuodami, visi ir vėlaus vakaro sulaukė.

 DSC_0101

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close