Tarybos posėdyje dalyvavo ir svečiai iš Prancūzijos

Liepos 1 dieną vykęs Birštono savivaldybės tarybos posėdis buvo išskirtinis – jame dalyvavo ne tik Tarybos nariai, Administracijos darbuotojai, bet ir svečių iš Prancūzijos delegacija. Delegacijos atstovai pasidžiaugė ilgamete gražia draugyste ir bendradarbiavimu, taip pat gražėjančiu ir svetingu Birštonu.

 

Prieš pradedant svarstyti darbotvarkėje numatytus klausimus, buvo pasveikinti Tarybos nariai Birutė Vokietaitienė ir Vytas Kederys, birželio mėnesį šventę savo gimtadienius.

Posėdžio darbotvarkėje buvo numatyta apsvarstyti 8 sprendimų projektus ir išklausyti vieną informaciją.

 

Informacija apie nuveiktus darbus

Birštono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Jovita Tirvienė posėdyje pateikė informaciją apie Birštono savivaldybės 2013–2020 m. strateginio plėtros plano priemonių vykdymą 2015 m.

J. Tirvienė kalbėjo apie tai, kokie veiksmai ir darbai buvo atlikti įgyvendinant minėtą strateginį planą, akcentuojant 2015 metus. Birštonas ir ateityje matomas kaip tarptautinio turizmo ir mineralinių vandenų sveikatinimo karališkasis kurortas. Per strateginį laikotarpį numatyta įgyvendinti 130 įvairių priemonių, kurių finansinė išraiška – 70 mln. eurų.

2013–2014 m. buvo įgyvendinamos 9 priemonės, sudarančios 6,77 proc. visų priemonių, kurių vertė 5 mln. eurų (iki galo įgyvendintos 5 priemonės). 2015 m. įgyvendintos 5 priemonės (jų vertė – 4,5 mln. eurų). Per pastaruosius metus pradėtos įgyvendinti 63 priemonės, tai beveik pusė visų numatytų per strateginį laikotarpį. Pranešėja pateikė ataskaitą, kokie darbai atliekami šiuo metu, kas dar vykdoma, o kas bus užbaigta 2016 metais.

J. Tirvienė pristatė ir naujus projektus, kurie pradėti vykdyti tik šiais metais, paminėjo, kad šių metų birželio mėnesį buvo pateikti dar 5 projektai pagal tarptautinio bendradarbiavimo programas. Pranešėja pasakojo ir apie naujai ruošiamas priemones: „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra“; „Kraštovaizdžio apsauga“ ir „Vietinių kelių vystymas“.

Apibendrindama Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjos pranešimą, merė sakė, kad labai džiugu, jog savivaldybė dalyvauja tarptautiniuose projektuose, stengiasi rasti finansavimo šaltinių ir kt.

Tarybos nariai uždavė pranešėjai klausimų apie apžvalgos bokštą, klausė, kada bus rekonstruojama Jaunimo gatvė ir kt.

 

Nemajūnų dienos centras plečiasi

Sprendimo projekte buvo prašoma patvirtinti didžiausią leistiną etatų skaičių biudžetinėje įstaigoje Nemajūnų dienos centre, kuriame šiuo metu yra 16,5 etato. Savivaldybės teritorijoje, o ypač kaimiškoje dalyje, daugėja senyvo amžiaus žmonių, kuriems reikia pagalbos ir globos, kad jie kuo ilgiau galėtų būti savo namuose. Todėl akivaizdu, kad reikia daugiau darbuotojų, kurie jais rūpintųsi. Šiuo metu Nemajūnų dienos centre visi etatai užimti, žmonės dirba visu krūviu, todėl siūloma įvesti dar 1,5 etato socialinio darbuotojo padėjėjo, kad būtų galima patenkinti visus besikreipiančius, prašančius paslaugų namuose. Tarybos nariai šiam sprendimo projektui pritarė.

 

Patvirtintas antro pusmečio posėdžių grafikas

Visi Tarybos nariai pritarė ir balsavo už pateiktą Birštono savivaldybės tarybos 2016 metų antro pusmečio posėdžių grafiką: rugpjūčio mėnesio 26 d.; rugsėjo 30 d.; spalio 28 d.; lapkričio 25 d. ir gruodžio 22 d. Posėdžiai vyks kaip ir numatyta penktadieniais 10 val. (tačiau galimi ir pakeitimai).

 

Kiti klausimai

Tarybos posėdyje buvo nutarta papildyti Birštono savivaldybės tarybos 2016 m. birželio 6 d. sprendimą Nr. TS-86 „Dėl vietinės rinkliavos už Leidimo prekiauti (teikti paslaugas) Birštono savivaldybės viešosiose vietose išdavimą nuostatų, patvirtintų Birštono savivaldybės tarybos 2016 m. vasario 5 d. sprendimu TS-9, 1 priedo pakeitimo“ 4 punktu ir išdėstyti jį taip:

„Nustatyti, kad iki 2016 m. gruodžio 31 d. už leidimą prekiauti (teikti paslaugas) paviljonuose, iš kioskų ir nuo laikinųjų įrenginių, esančių aikštėje, B. Sruogos g. 23 A, Birštone, vietinė rinkliava neimama“.

Taip pat buvo priimtas sprendimas dėl Birštono kultūros centro teikiamų paslaugų kainų patvirtinimo ir papildymo. Tuo pačiu buvo patvirtinta festivalio, konkurso, seminaro ar kitokio renginio dalyvio mokesčio mokėjimo aprašas.

Tarybos nariai vienbalsiai pritarė sprendimo projektui dėl savivaldybės būstų nuomos rinkos kainomis ir prieš tai 2015 m. vasario 6 d. priimto sprendimo pakeitimo. Keturios šeimos, gyvenančios savivaldybės būstuose, padidėjus šeimos pajamoms, naudojamus butus turės nuomotis rinkos kainomis.

 

Baigiantis Tarybos posėdžiui merė pakvietė visus aktyviai dalyvauti visuose renginiuose, kurie vyks artimiausiu metu.

Merė pakvietė visus dalyvauti draugystės vakare, kuris vyks kurhauze, į bendrą prancūzų ir Birštono meno mokyklos mokinių koncertą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close