Kremavimo rinka Lietuvoje stabilizavosi

Kremavimą Lietuvoje stabiliai renkasi apie 10 proc. šalies gyventojų. Tokią išvadą daro vienintelį Lietuvoje veikiantį krematoriumą Kėdainiuose valdanti AB „K2 LT“. Bendrovės duomenimis, nuo jos veiklos pradžios prieš penkerius metus, nuosekliai 30 proc. augusi, kremavimo rinka stabilizavosi. Tai atspindi ir šių metų antrojo ketvirčio rezultatai – buvo atlikti 894 kremavimai, t.y. beveik tiek pat, kiek ir pernai, tuo pačiu periodu – 872.

„Nuo šių metų pradžios paleidus antrąją liniją išnaudojama tik pusė bendrų pajėgumų, tad šalies gyventojų poreikis naudotis šia paslauga yra visiškai patenkinamas“, – teigia AB „K2 LT“ direktorius Vytenis Labanauskas, pridurdamas, jog abi veikiančios linijos yra vienodo pajėgumo – po 4000 kremavimų per metus.

Pasak V. Labanausko, atsižvelgiant, kad bet kurios srities rinka yra dinamiška, geografinės plėtros planų neatsisakoma. „Plėtra į šalies sostinę bus pirmasis žingsnis, vykdant visuotiniame akcininkų susirinkime patvirtintą plėtros planą. Šiuo metu atliekamos būtinos poveikio aplinkai vertinimo procedūros Liepynės kapinių teritorijoje“, – apie artimiausius planus pasakoja „K2 LT“ direktorius. Jo teigimu, turint patirties, kiek trunka atlikti iki krematoriumo statybų visas privalomas procedūras, vadovaujantis Lietuvos bei Europos Sąjungos įstatymais, pirmosios procedūros dėl sklypo Vilniuje pradedamos jau dabar.

Kėdainių krematoriumą valdančios bendrovės vadovas pabrėžia, kad apie visus veiksmus, susijusius su krematoriumo statyba Vilniuje, kaip ir statant krematoriumą Kėdainiuose, visuomenė bus informuojama nuolat. „Esame skaidriai veikianti įmonė, o mūsų veikla – emociškai itin jautri, todėl jaučiame atsakomybę prieš visuomenę ir, prieš pradėdami tokio objekto statybas, atsižvelgiame į daugelį faktorių, – sako V. Labanauskas. – Be to, esame prisijungę prie skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“, taigi, esame įsipareigoję ir šiuo požiūriu.“

Lietuviško kapitalo AB „K2 LT“, valdanti Kėdainių krematoriumą, veiklą pradėjo 2011 m. lapkritį. 2015 m. gegužę bendrovė įžengė į alternatyviąją akcijų rinką „First North“ ir tapo pirmąja Lietuvos bendrove, kurios akcijas į „First North“ įtraukia „Nasdaq Vilnius“. Šiuo metu bendrovė turi per 100 investuotojų.

AD VERUM

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close