Pasirengimą olimpiniam atrankos turnyrui Irano krepšininkai baigė Birštone ir Prienuose

Pasirengimą olimpiniam atrankos turnyrui Lietuvoje baigė Irano nacionalinė krepšinio rinktinė. Dėl teisės dalyvauti Rio žaidynėse Brazilijoje iraniečiai kovos su Europos ir Amerikos atstovais. Šioms dvikovoms Irano rinktinė rengėsi Birštone ir Prienuose.
Agentūros „SporTour“ ir turnyro „One Team Cup“ rengėjo Aurimo Mileišio iraniečiams surengta stovykla, jos rekreacinė ir fizinio parengimo dalis vyko Dzūkijos pušynuose įsikūrusiame „Royal residence“ spa-centre. Pasak jo administratoriaus Daniel Adomaičio, pasirengti krepšininkų stovyklai nebuvo sudėtinga, mat formulė paprasta – ilgos lovos, sveikas maistas, jauki aplinka ir … galingas internetas.
Krepšinio pratybos vyko Prienų arenoje. Čia apsilankė iš NKL ir studentų krepšininkų sudaryta rinktinė, kuri mėgino mesti iššūkį Irano krepšinio legendai aukštaūgiui Hamed Hadadi ir jo tautiečiams. Viena kėlinuką lietuviams pavyko laimėti.
„Ačiū už kovą. Nors mes sprendėme savo rinktinės uždavinius ir nesitaikėme į rezultatą, kovingasis jaunimas parodė, kad Lietuvos krepšinio lygis yra aukštas, o galbūt ir toliau tobulėjantis“, – po kontrolinės dvikovos Prienuose kalbėjo Irano nacionalinės krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dirk Bauermann.
Lietuviams gerai pažįstamas vokiečių specialistas pridūrė sakė, kad sugrįžti į Prienų areną, kur jo vadovaujamam „Lietuvos rytui“ neretai būdavo „karšta“, buvo malonu, o ypatingai miela, kad atvyko ir jo senas geras jo bičiulis, vietos krepšinio specialistas Virginijus Šeškus, treniruojantis Birštono ir Prienų „Vytautą“. Jo žaidėjai taip pat neatsispyrė pagundai išvysti Irano rinktinę.
Stovykloje Birštone ir Prienuose pasirengimo Rio olimpinių žaidynių atrankos turnyrui ciklą baigusi Irano rinktinė išvyko į Italiją, kur kovos su Graikija ir Meksika. Dėl kelialapio į Rio taip pat kausis olimpinės kvalifikacijos šeimininkė Italija, Kroatija ir Lietuvos patikrintas Tunisas.
Agentūra „SporTour“ Birštone ir Prienuose šią vasarą planuoja daugiau krepšinio stovyklų, o rugsėjo 15-18 dienomis – tradicinį tarptautinį krepšinio turnyrą „One Team Cup“, kuriame šiemet laukiama klubų iš Italijos, Lietuvos, Rusijos ir Ukrainos.

Irano nacionalinė krepšinio rinktinė po stovyklos Birštone ir Prienuose (1)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close