Nuomonė. Tarybos nario dviguba moralė – norma!?

BRISTOL, ENGLAND - FEBRUARY 5: A woman drinker slumps on teh pavement February 5 2005, Bristol, England. This weekend was the last one before pubs and clubs can apply for extended licences. From February 7, venues can begin applying for 24-hour licences, however, the licences will not become effective until the Government puts an order before Parliament in November. Critics fear this will lead to increased binge-drinking, crime, disorder and city centres becoming no-go areas. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Dar nespėjome užmiršti, kaip visa visuomenė ir politikai buvo įtraukti į diskusiją, kokią didelę žalą daro alkoholis. Tik dėl jo vaikai yra skandinami šuliniuose… Per trumpą laiką priimti teisės aktai, ribojantys alkoholinių gėrimų pardavimą ir reklamą. Ir Prienų r. tarybos nariai pernai priėmė sprendimą neprekiauti alkoholiu švenčių metu. Šio sprendimo naudą pamatėme ir ką tik praėjusios Prienų krašto vasaros šventės metu.

Ir štai Prienuose yra lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorė V. Petrušienė pagaunama girta darbe… Ir mūsų visų rinkti Prienų tarybos nariai pasidalina į dvi stovyklas.

Esu darželinuko mama, patikėjusi savo 3,5 metų vaiką šiai švietimo įstaigai, todėl labai domėjausi Tarybai pateikto sprendimo projekto „Dėl drausminės nuobaudos skyrimo Vilanai Petrušienei ir darbo sutarties su ja nutraukimo“ svarstymu 2016-06-30 Tarybos posėdyje. Likau be žado, nes netikėtai paaiškėjo, jog septynių mūsų rajono „garbingų“ Tarybos narių moralinės nuostatos yra supuvusios iš pagrindų.

Mane pribloškė, kad direktorė šlaistosi girta darželyje ir net dėl to nesigaili, nes turi apgailėtiną pasiaiškinimą. Paviešintuose dokumentuose nurodyta, kad jos girtumas po pietų siekė 1,37 promilės (tą patvirtino ir kraujo tyrimas gydymo įstaigoje). Direktorė pasiaiškinime teigia, kad darbe negėrė, čia tiesiog likučiai po vakarykščio pasisėdėjimo darželinukės dukros išleistuvių proga. Tikiuosi dukra nebuvo įtraukta į girtuokliavimą, nes, atsižvelgiant į girtumo lygį kitos dienos antroje pusėje, vakare direktorės girtumas buvo mažų mažiausiai vidutinis, jeigu ne sunkus… O ji dar ryte vairavo automobilį!

Visgi atėjus laikui balsuoti dėl atleidimo, septyni mūsų Tarybos nariai rado, kaip pateisinti „vargšę“ girtą direktorę, bet nepagalvojo, kaip jaučiasi tėvai, kurie šiai švietimo įstaigai patikėjo savo mažamečius vaikus. Ar būtinai turi įvykti nelaimė, kad girti švietimo įstaigos darbuotojai būtų atleidžiami iš darbo be diskusijų?

Apie priimtą sprendimą atleisti direktorę paskelbė aibė informacinių portalų Lietuvoje. Tačiau niekas neįvardino tų 7 Tarybos narių, kuriems girta švietimo įstaigos vadovė yra norma, o direktorės karjera tampa svarbesnė, nei vaikų saugumas… Jie balsavo „PRIEŠ“ lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorės Vilanos Petrušienės atleidimą iš darbo dėl girtumo darbo metu:

ANGELĖ BAJORIENĖ, GINTAUTAS BARTULIS, MARTYNAS BUTKEVIČIUS, AUŠRA DELTUVIENĖ, JUOZAS KRIKŠTOLAITIS, CEZARAS PACEVIČIUS, ARŪNAS VAIDOGAS.

 

Bet labai džiaugiuosi, kad vis tik dauguma Tarybos narių palaikė mero Alvydo Vaicekausko siūlymą atleisti girtavusią darželio direktorę. Tai nuteikia optimistiškai.

 

Darželio auklėtinio mama

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close