Nuo liepos 1 dienos pradedamas leidimų žymėtam dyzelinui įsigyti išdavimas

77,2 tūkst. ūkininkų bei žemės ūkio veiklą vykdančių įmonių pernai galėjo įsigyti lengvatinių dyzelinių degalų, skirtų žemės ūkiui;

Jie galėjo įsigyti 275 mln. litrų lengvatinių dyzelinių degalų;

Daugiausiai žemdirbių, galinčių įsigyti „žymėto kuro“, yra Kauno (9890 ūkininkų ir žemės ūkio bendrovių), Vilniaus (8205) ir Tauragės (8183) apskrityse;

Mažiausiai tokių žemdirbių yra Telšių (5832) ir Alytaus (6715) apskrityse.

Daugiausiai – 384 tūkst. litrų – „žymėto kuro“ galintis įsigyti ūkininkas gyvena Šiaulių apskrityje.

 

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI prie FM) informuoja, jog nuo liepos 1 dienos pradedamas leidimų įsigyti „žymėto kuro“, skirto naudoti žemės ūkio reikmėms, išdavimas.

„Leidimų išdavimo tvarka nėra pasikeitusi: prašymą „žymėtam dyzelinui“ įsigyti galima pateikti atvykus į artimiausią VMI aptarnavimo skyrių. Tačiau paprastesnis ir patogesnis būdas, taupantis žemdirbių laiką, yra prašymo pateikimas per „Mano VMI“,- pasakoja Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, akcentuodama, kad pateikus prašymą per „Mano VMI“ (www.vmi.lt/manovmi) į artimiausią Mokesčių inspekcijos skyrių tereikės atvykti vieną kartą – atsiimti paties prašymo.

VMI, siekdama, kad mokesčių mokėtojai skirtų kuo mažiau laiko mokestinėms procedūroms, žemdirbiams siūlo naudotis e. VMI programėle, kuria naudodamasis bet kuris ūkininkas galės matyti savo leistino įsigyti lengvatinio dyzelino kiekio ir likučio duomenis. Programėlės parsisiuntimo nuorodas galima rasti VMI interneto svetainėje: http://www.vmi.lt/cms/web/guest/mobiliosios-programeles.

VMI primena, kad visą aktualią informaciją mokesčių klausimais mokesčių mokėtojai gali sužinoti paskambinę Mokesčių informacijos centro specialistams telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

 2016 06 27 žymėtas kuras

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close