Moterų bėgimas Birštone, kaip ir buvo planuota, įvyko, nors ore tvyrojo karštis, o termometro stulpelis buvo perkopęs ir 30 laipsnių padalą. Vasaros estradoje susirinko 40 savo ištvermę išbandyti pasiryžusių įvairaus amžiaus moterų. Daugiausia buvo jaunesnio amžiaus, nes vyresnes, ko gero, atbaidė tropinė šiluma. Bėgime dalyvavo moterys iš Birštono, Prienų, Vilniaus ir Kauno.

 

Šiek tiek pasimankštinusios, visos moterys su gera nuotaika ir šypsenomis stojo prie starto linijos. Bėgti reikėjo pušyne, kad kuo mažiau kaitintų tiesioginiai saulės spinduliai. Vienos moterys bėgo 2 ratus, tai yra 4 kilometrus, o kitos pasirinko tik vieną ratą – 2 kilometrus. Tiesa, pastarosios tvirtino, kad jeigu nebūtų taip karšta, tikrai būtų bėgę visus 4 kilometrus.

Bėgimo sumanytoja ir organizatorė prienietė Oktavija Paplauskaitė buvo patenkinta, kad renginyje dalyvavo nemažas būrys moterų, kurios nori sportuoti, pagerinti ne tik savo kūno formas, bet ir gyvenimo kokybę.

„Surengti moterų bėgimą paskatino mano pačios pavyzdys. Intensyviau sportuoju dar tik 8 mėnesius. Iki to laiko buvau apkūni ir nelaiminga, o dabar atsikračiau 15 kilogramų“, – šypsojosi graži šviesiaplaukė Oktavija.

Mergina sako pati įsitikinusi, kaip svarbu sportuoti, judėti ir galvoti, kokį maistą dedi į burną, todėl nori savo patirtį perteikti ir kitoms moterims, kad jos būtų laimingos, mylėtų save ir būtų mylimos savo šeimos, artimųjų ir draugų. Juk nepatenkintas, nelaimingas žmogus pirmiausia kenkia pats sau, nes gailestis ir nusivylimas gyvenimu bei savimi – blogas patarėjas.

Oktavija džiaugiasi, kad pirmasis toks projektas pasisekė, todėl ji planuoja surengti ir orientacinio sporto varžybas, dviračių žygius, taip pat ir kitokių užsiėmimų, paskaitų moterims. Be to, malonu, kad Birštone atsirado ir rėmėjų – tai „Eglės“ sanatorija, „SPA Residence“, UAB „Mineraliniai vandenys ir Ko“, daug padėjo ir Birštono sporto centras bei informaciniai rėmėjai.

Besišnekučiuojant su organizatore, pradėjo finišuoti ir bėgusios 4 kilometrus moterys. Pirmoji buvo iš Vilniaus atvykusi, už birštoniečio ištekėjusi Aina, antra – Brigita, o trečioji – Dovilė.

Apdovanojimus – medalius ir rėmėjų prizus – gavo visos trys prizininkės, taip pat jauniausia bėgime dalyvavusi Ieva ir vyriausia bėgimo dalyvė Violeta Tamošiūnienė.

Atskiru prizu buvo apdovanotos 4 Nemajūnų dienos centro moterys, kurios dalyvavo kaip komanda, pasidžiaugta jų iniciatyva ir geranoriškumu dalyvauti moterų bėgime.

Po apdovanojimų visos bėgimo dalyvės draugiškai vaišinosi skania grikių koše, gaivinosi rėmėjų dovanotu mineraliniu vandeniu, obuoliais. Toks renginys suartina ir pačias moteris bendram tikslui – sveikatinimui ir sportiškai formai bei gerai savijautai. O moteriai juk svarbiausia – būti laimingai, sveikai ir mylimai.

 DSCF3903

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close