Pristatytas projektas „54+“ turėtų suaktyvinti vyresnio amžiaus žmones

Birštono onkologinių ligonių klubo „Viltis gyventi“ pirmininkė Anelė Pyragienė ir jos pavaduotoja Aldona Šleikienė birželio 16 dieną dalyvavo visuotiniame Nacionalinės krūties ligų asociacijos susirinkime. Jame buvo patvirtintas sprendimas, kad ši Asociacija perima visas teises ir pareigas iš buvusios Nacionalinės moterų, sergančių krūties ligomis, organizacijų asociacijos.

 

Pagrindiniai Asociacijos veiklos tikslai yra atstovauti teisėtiems Asociacijos narių pilietiniams, ekonominiams, teisiniams, socialiniams, informaciniams bei kitiems teisėtiems jų interesams ir juos ginti. Taip pat dėti pastangas, kad Lietuvoje būtų užtikrintas kuo geresnis aukštesnės kokybės bei veiksmingų krūties vėžio prevencinių, diagnostikos, gydymo ir reabilitacijos paslaugų prieinamumas. Nacionalinė krūties ligų asociacija (sutrumpintai – NKLA) bendradarbiauja su LR sveikatos apsaugos ministerija, kitomis valstybinėmis bei savivaldos institucijomis, nevyriausybinėmis organizacijomis. Ji turi teisę teikti pasiūlymus LR Seimui, Vyriausybei ir kitoms valstybės ir savivaldos institucijoms, rengiant teisės aktus, susijusius su krūties ligomis sergančių moterų interesais ir poreikiais.

Visuotiniame susirinkime buvo aptarti visi organizaciniai klausimai, patvirtinta Asociacijos taryba, prezidentas, tarybos funkcijos, asociacijos teisės ir pareigos, veiklos sritys ir kt.

Pranešėja Edita Šatenė pristatė projektą „54+“, kuris finansuojamas pagal 2014–2020 metų ES fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtrauktiems didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonę Nr. 08.3,2-ESFA-K-415.

Šios priemonės tikslas – sukurti palankias sąlygas vyresniems darbingo amžiaus žmonėms (nuo 55 m. iki senatvės pensijos amžiaus) aktyviai dalyvauti sprendžiant socialinius ir pilietinius klausimus, padidinti jų dalyvavimo darbo rinkoje galimybes.

Pareiškėju gali būti tik nevyriausybinės organizacijos, o partneriai – savivaldybių administracija, nevyriausybinės organizacijos ir darbdavių organizacijos.

Pareiškėjai ir partneriai gali būti tik juridiniai asmenys. Pareiškėjams rekomenduojama į partnerius įtraukti savo teritorijos, kur bus vykdoma veikla, savivaldybės administraciją.

 20160616_135920(1)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close