Birželio 22 diena – ugniagesių savanorystės atkūrimo diena Prienuose

Dar 2012 metais pasklido žinia, kad bus kviečiami savanoriauti ugniagesiai, o nuo 2016 metų sausio 1-osios jau įsigaliojo Priešgaisrinės saugos įstatymo pataisos, įteisinančios savanorišką ugniagesių veiklą. Tai pirmieji žingsniai siekiant atkurti Lietuvoje prieškariu veikusią ugniagesių savanorių veiklą.

Birželio 22 d. Prienų r. savivaldybėje meras A. Vaicekauskas, mero pavaduotojas A. Marcinkevičius, administracijos direktorius E. Visockas, direktoriaus pavaduotoja R. Zablackienė, Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas G. Baltrimas, Prienų r. priešgaisrinės tarnybos vadovas J. Radzevičius pirmiesiems aštuoniems ugniagesiams savanoriams įteikė ženklelius ir pažymėjimus. Pirmieji atkurtos nepriklausomos Lietuvos ugniagesiai savanoriai Prienų krašte: Antanas Ališauskas, Gintautas Dabulevičius, Juozas Džervus, Robertas Laukaitis, Vitas Mieldažis, Egidijus Motūzas, Kęstutis Pukštas, Vitas Tamulynas.

Meras A. Vaicekauskas, sveikindamas ugniagesius savanorius, pasidžiaugė, kad savanorystės idėja skinasi kelią mūsų krašte, o pirmieji savanoriai paskatins ne vieną tapti ugniagesiu savanoriu. Meras išreiškė viltį, kad įteikti ženkleliai ir pažymėjimai vyrams bus ne tik atributika, bet taps ir rimtu įpareigojimu.

Pasak Prienų r. priešgaisrinės tarnybos vadovo J. Radzevičiaus, birželio 22 dieną galima laikyti ugniagesių savanorystės atkūrimo diena Prienuose.

Visi renginio dalyviai pabrėžė, kad būtina skatinti savanorystę. Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas G. Baltrimas ragino jungtis prie savanorių. Anot jo, Austrijoje į kiek didesnio miestelio kaip Prienai šventę susirenka 2000 ugniagesių savanorių!

Tad kviečiame tapti ugniagesiais savanoriais!

Prienų r. savivaldybės informacija

Ugniagesiais savanoriais, dalyvaujančiais gesinant gaisrus, gali tapti ne jaunesni nei 18 ir ne vyresni kaip 65 metų LR nuolatiniai gyventojai. Jie turės atitikti tam tikrus sveikatos, bendrojo fizinio parengtumo ir kitus reikalavimus. Reikia pateikti prašymą, pasitikrinti sveikatą ir bendrąjį fizinį parengtumą. Pretendentas turės baigti įvadinius mokymus, po kurių reikės išlaikyti egzaminą.

Savanoriais ugniagesiais, nedalyvaujančiais gesinant gaisrus, bet vykdančiais visuomenės švietimą gaisrų prevencijos srityje, galės tapti ne jaunesni kaip 14 metų LR nuolatiniai gyventojai. Pretendentai turės pateikti prašymą, išklausyti įvadinius mokymus.

Dėl smulkesnės informacijos galima kreiptis:

Prienų rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnyba

Statybininkų g. 6, Prienai

Tel. (8 319) 60 068, mob. 8 610 01 932

 0622

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close