Sausio 25 d. paaiškėjo Prienų meno mokykloje vykusios rajoninės 9-12 klasių mokinių fizikos olimpiados nugalėtojai. Ši olimpiada turėjo vykti Prienų  „Žiburio” gimnazijoje, tačiau dėl paskelbto karantino buvo perkelta į Meno mokyklos patalpas.

Iš viso olimpiadoje dalyvavo 29 mokiniai: 8 devintokai, 10 dešimtokų, 5 vienuoliktokai ir 6 dvyliktokai.

Tarp devintokų geriausiai pasirodė ir I vietą užėmė Justas Morkūnas iš Veiverių T. Žilinsko gimnazijos (mokyt. A. Rukšėnas), II vietą – Vladas Šatas iš Prienų „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. V. Petraška), o III vietą – Sigita Venčaitytė iš „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. V. Petraška).

Tarp dešimtokų išmaniausia jaunoji fizikė buvo ir I vietą užėmė Vaida Marčiulionytė iš Prienų „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. V. Petraška), II vietą pasidalino Monika Iešmantaitė iš Stakliškių vidurinės mokyklos (mokyt. V. Davičikas) ir Arnas Bendinskas iš Prienų „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. V. Petraška), III vietą taip pat pasidalino du olimpiados dalyviai: Inga Pauliukonytė iš Stakliškių vidurinės mokyklos (mokyt. V. Davičikas) ir Gytis Pikčilingis iš Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos (mokyt. Z. Ferevičienė).

Fiziką tarp vienuoliktokų geriausiai išmano ir I vietą be konkurencijos užėmė Lukas Maciulevičius iš Prienų „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. V. Petraška), II vietą pelnė Ignas Milušauskas iš Prienų „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. V. Petraška).  Ignui šiek tiek nusileido ir III vietą užėmė Tomas Žiūkas iš Prienų „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. V. Petraška) bei Rytis Raškevičius iš Stakliškių vidurinės mokyklos (mokyt. V. Davičikas).

Tarp dvyliktokų triumfavo Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos abiturientas Evaldas Mikalauskas (mokyt. Z. Ferevičienė). II vietą užėmė Indrė Baranauskaitė iš Prienų „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. V. Petraška). Vienu tašku Indrei nusileido ir III vietą užėmė Mindaugas Padelskas iš Prienų „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. V. Petraška).

Pasak komisijoje dalyvavusios Prienų „Ąžuolo” progimnazijos fizikos mokytojos D. Šukevičienės, užduotys buvo sunkokos, šiai olimpiadai jas ruošė respublikinės komisijos mokytojai. Dauguma moksleivių olimpiados uždavinius baigė spręsti labai greitai. Dar likus valandėlei iki oficialios pabaigos, Meno mokyklos patalpos buvo pustuštės.

Pagal surinktų taškų skaičių geriausiai pasirodė devintokai – prizininkai surinko daugiausia taškų. Olimpiados rajoniniame etape išmaniausias pasirodė vienuoliktokas Lukas Maciulevičius.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close