„Dainoje ir šokyje – tautos dvasia“

Birželio 12 dieną į uostamiestį suplūdo per 250 ansamblių – iš viso apie 6 tūkst. žmonių. Chorai, etnografiniai, folkloro ir liaudies instrumentų ansambliai, orkestrai bei šokėjai Klaipėdos Vasaros estradoje dalyvavo Lietuvos vakarų krašto dainų šventėje. Džiaugiamės, kad šis kraštas svetingai sutiko ir dalyvius iš kitų regionų. Šventėje dalyvavo ir Prienų kultūros ir laisvalaikio centro liaudiškų šokių ansamblio „Trapukas“ vyresniųjų grupė (vad. Darius Žilinskas) bei mišrus choras „Šilas“ (vad. Aldona Šyvokienė).

Lietuvos vakarų krašto dainų šventės tikslas – per lietuvišką dainą ir muziką ugdyti jaunąją kartą bei visus Lietuvos piliečius, skatinti meilę ir pagarbą Lietuvai, jos praeičiai, žmonėms, kultūrai, tęsti chorinio dainavimo bei dainų švenčių tradicijas.

Renginys tradiciškai prasidėjo dalyvių eisena. Prieš pajudant Herkaus Manto gatve į Vasaros estradą, kur vyko dainų šventė, visus sveikino skambantys kariliono varpai. Šventės dalyvius šypsenomis ir plojimais iki Vasaros estrados per miestą svetingai lydėjo uostamiesčio gyventojai.

Pagrindinis šventės organizatorius ir Klaipėdos miesto chorinės bendrijos „Aukuras“ pirmininkas Algirdas Šumskis pasakojo, kad ši dainų šventė skyrėsi nuo anksčiau vykusių tuo, kad joje dalyvavo ir pučiamųjų orkestrai. Organizatoriai juos vėl sugrąžino į šventę. Nors šiemet šventėje dalyvavo nedaug orkestrų, tačiau tikimasi, kad kitose šventėse jų bus daugiau.

A. Šumskis pabrėžė, kad dainų šventės yra ypač svarbios. Kol vyksta dainų šventės, tol gyvuos ir Lietuva. Būtent jos atspindi mūsų tautos savitumą, išskirtinumą, saugo per tūkstančius metų sukauptą patirtį, tradicijas. Dainų šventes saugo UNESCO organizacija, tačiau pirmiausia saugoti turime patys. Dainų šventės yra mūsų prasmių prasmė, tautos giesmė.

Liaudiškų šokių ansamblio „Trapukas“ ir mišraus choro „Šilas“ kolektyvų nariai, jų vadovai Darius Žilinskas ir Aldona Šyvokienė džiaugiasi puikia švente, dalinasi gražiais įspūdžiais ir maloniu jauduliu, kuris širdį užlieja skambant lietuviškai dainai ir šokiui. Vadovų nuomone, ši Lietuvos vakarų krašto dainų šventė – tarsi pasiruošimas artėjančiai 2018 metų Dainų šventei, kuri bus skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 100-mečiui.

„Trapuko“ šokėja Ringailė Janulynaitė

IMAG0108

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close