„Omniva“ paštomatas – ar gali būti paprasčiau? (jau Prienuose)

Lietuviai vis labiau vertina apsipirkimo patogumą, laiko sąnaudų efektyvumą bei taupumą. Tai jau tampa ne būtinybe, o gyvenimo būdu.

Būtent todėl, išsivysčius internetiniams tinklams Lietuvoje, pirkti pageidaujamą prekę internetu bei ją parsisiųsti per siuntų terminalus tapo žymiai patogiau negu keliauti iki specializuoto prekybos centro, rinktis iš prekių, kurios nepatenkina pirkėjo lūkesčių ir, žinoma, mokėti papildomai už išsirinktų prekių gulėjimą prabangiai įrengtos parduotuvės lentynose.

Nuo šiol Nemuno kilpų krašto gyventojams apsipirkimas internetu bus dar greitesnis ir taupesnis. Vos prieš savaitę „Omniva“ paštomatas atkeliavo arčiau kiekvieno, ieškančio patogesnio būdo gauti bei siųsti siuntas, durų, įsikurdamas šalia prekybos centro „Norfa“ (Revuonos g. 66a, Prienuose).

Žodis „Omniva“ kilęs iš lotyniško žodžio omni, reiškiančio viskas iš vienų rankų, viskas viename, viską. Tai apibūdina teikiamus „viskas iš vienų rankų“ sprendimus klientams, nes ši pašto paslaugų tarnyba apjungia fizinį ir skaitmeninį pasaulius per platų „Omniva“ terminalų tinklą. Visą parą veikiantys terminalai yra įrengti 19-oje Lietuvos miestų, o birželio pabaigoje, įgyvendinus plėtros planus, terminalais galės naudotis net 41 šalies miesto gyventojai.

Vis labiau populiarėjant prekybai internetu, greitas ir kokybiškas prekių pristatymas gavėjui tampa vienas svarbiausių prekybos akcentų. Kiekvienas pirkėjas apsipirkimą internetu renkasi ne tik dėl mažesnių išlaidų ar mažesnės kainos, bet ir dėl laiko taupymo.

Nesunku apskaičiuoti, jog norint įsigyti konkrečią, tik viename prekybos centre ar vienoje įmonėje platinamą prekę, turėsime sugaišti papildomą laiką nuvykimui iki jos. Galime tikėtis, jog mums reikalingą prekę galėtume rasti artimiausio didmiesčio – Kauno parduotuvėse, tačiau jį pasiekti bei grįžti atgal, mums prisireiks jau kone dviejų valandų. Turbūt nereikia minėti, kiek šis laikas gali išaugti, jeigu mūsų automobilis Kauno gatvėmis riedės piko valandomis. O jeigu mums reikalinga prekė yra dar tolimesnių miestų prekybos vietose? Nereikia pamiršti, kad laiko sugaišime ir ieškodami pačios prekybos vietos, ir ilgai nardydami tarp lentynų. Paprastesnis būdas, leidžiantis sutaupyti kuro išlaidas, laiko sąnaudas bei šeimos narių kantrybę – prekes užsakyti internetu ir siųstis.

Tokią galimybę suteikia „Omniva“ paštomatas.

Didelei nuostabai – paprasta „spintelė“ su daugybe langelių, laiko stokos ir skubėjimo per „amžinus“ rūpesčius problemas išsprendžia vos trimis žingsniais – paspausk, pasiimk ir uždaryk. Negana to, reikėtų pridėti ir „bet kuriuo paros metu“.

Siunčiant siuntą, galima pasirinkti geriausiai jos išmatavimus atitinkantį spintelės dydį: S, M arba L. Vienas svarbiausių paštomato privalumų – itin didelis – iki 30 kilogramų – siuntos svoris. Tiek gali sverti bet kurio dydžio siunta, o jos siuntimo kaina priklausys tik nuo pasirinkto siuntos dydžio. Taip pat svarbus dalykas – siuntos saugomos 7 dienas, todėl išvykę svetur ar užtrukę darbe Prienų gyventojai gali būti ramūs, kad siunta jų lauks ir nebus papildomai apmokestinta ar grąžinta.

O kokia naujovė, jeigu ji neišbandyta?

Gavus pranešimą, kad siunta išsiųsta, jau antrą dieną į mobilųjį telefoną buvo gauta trumpoji žinutė, kuri pranešė, jog siuntinys jau laukia naujai pastatytame paštomate. Kartu su žinute atkeliavo ir šešiaženklis kodas siuntos atsiėmimui.

Atvykus prie prekybos centro „Norfa“, akį iš karto patraukė nematytas statinys. Didelis „Omniva“ logotipas išdavė, jog ieškoti trumpai laukto siuntinio reikia būtent čia. Liečiamasis ekranas, taip gerai pažįstamas iš naudojimosi bankomatais, kvietė jį paliesti. Kuomet esame įpratę bankomatuose gerai apsvarstyti kurį punktą vertėtų rinktis, paštomate pasirinkimas gana paprastas – „gauti siuntą“ arba „siųsti siuntą“. Paspaudus „Gauti siuntą“ ir suvedus gautą 6 skaitmenų kodą, pokšteldamos šalia automatiškai atsivėrė durelės. Pasiėmus siuntinį teliko užverti dureles ir keliauti spręsti kitų rūpesčių.

Sugaištas laikas? Pirmam kartui visai pasiėmimo procedūrai skirta tik viena minutė, ko gero, nėra itin blogas rodiklis?

Laikas sutaupytas maksimaliai. Negana to, visą parą veikiantis paštomatas leido tai padaryti ne tada, kai siunta pristatoma, o tada, kai pačiam patogu. Žinoma, nudžiugino ir konfidencialumo galimybė. Esame lietuviai ir skundžiamės kitų tokių pat lietuvių pavydu, todėl tai, ką gavote paštomatu, žinosite ir matysite tik Jūs. To nepamatys nei siuntų pristatymu užsiimantis asmuo, nei smalsus kaimynas.

Galimybė išsiųsti siuntą – irgi ne ką sudėtingesnė. Čia pat vos keliais paspaudimais užregistravus siuntą ir ją įdėjus pro oranžines dureles, siunta per 1 darbo dieną pasieks Jūsų nurodytą gavėją Lietuvoje. Siuntą galima išsiųsti ir interneto puslapyje www.omniva.lt iš anksto užregistravus planuojamą išsiųsti siuntą, už pristatymą sumokėjus per e-bankininkystę.

Sunku būtų įvertinti „Omniva“ paštomato paslaugą balais pagal kokią nors vertinimo skalę, tačiau galima pasakyti drąsiai – siuntų durelės čia atsidarinės itin dažnai.

DSC_4532

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close