Prienų gyventojai draudžia būstą ir dviračio draudimą gauna nemokamai

Atėjus vasarai, Prienų gyventojai vis dažniau renkasi aktyvų laisvalaikį, o viešąjį transportą ar nuosavą automobilį mielai keičia dviračiu. Pamėgtą transporto priemonę gyventojai siekia apsaugoti ir nuo gedimų, ir nuo ilgapirščių. Ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ duomenimis, dviračius mieste paliekantys ar juos į kelionę pasiimantys gyventojai domisi ir šių transporto priemonių, ir per atostogas paliekamų namų draudimo galimybėmis. Šiuo metu jie naudojasi proga drausti namus, o dviračio draudimą nuo vagystės už jų ribų gauti nemokamai.

Pasiūlymas ieškantiems draudimo

Draudimo ir dviračių priežiūros ekspertai pastebi, kad pastaruoju metu šių transporto priemonių savininkai vis daugiau dėmesio skiria ir jų apsaugai, ir priežiūrai. Gyventojai nori užkirsti kelią galimiems gedimams ir užtikrinti savo bei kitų eismo dalyvių saugumą, apsaugoti dvirates transporto priemones nuo ilgapirščių.

Ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ Prienų skyriaus vadovas Alvydas Barščevičius teigia, kad atėjus šiltajam metų sezonui, Prienų gyventojai domisi ne tik būsto draudimo pasiūlymais, bet ir galimybe drausti į išvykas vis dažniau pasiimamus dviračius. Todėl bendrovė pateikė naują pasiūlymą – apsidrausti namus ir dviračio draudimą nuo vagystės už namų ribų gauti nemokamai.

„Informatikos ir ryšių departamento sukaupti duomenys rodo, kad visoje Lietuvoje per metus pavagiama beveik 1400 dviračių. Didžiausias vagysčių skaičius užfiksuojamas šiltuoju metų laiku – nuo gegužės iki rugsėjo. Suprasdami gyventojų rūpestį ir norą vasaros metu apsaugoti savo turtą, įskaitant ir dviračius, pasiūlėme jiems naują paslaugą ir jau sudarėme pirmąsias sutartis“, – sako A. Barščevičius.

 

Kaip teisingai prižiūrėti dviratį

Prasidedant šiltajam sezonui, dauguma žmonių suskumba galimus dviračio gedimus nustatyti ar net taisyti patys, tačiau taip rizikuojama tik dar labiau jam pakenkti. „Tikslingiausia – nuvežti dviratį specialistams, kurie gali atlikti viso dviračio apžiūrą ir paruošti jį saugiam eksploatavimui. Jei tokios galimybės nėra, reikėtų dviratį kruopščiai nuplauti, sutepti alyva judančias jo detales, tokias kaip grandinė, guoliai“, – sako dviračių serviso ir parduotuvės „ManoDviratis.lt“ remonto meistras ir pardavėjas Tomas Semaška.

Pasak jo, dviračių entuziastams pakanka žinoti, kaip ir kada sutepti grandinę, mokėti greitai ir teisingai pakeisti dviračio kamerą. O pats svarbiausias dviratės transporto priemonės priežiūros aspektas – švaros užtikrinimas ir reguliari apžiūra: „Dviračiu važinėjantiems kasdien, rekomenduojama atlikti techninę jo apžiūrą kas 2-3 mėnesius, jei daugiau tenka važinėti neasfaltuotu keliu ar pajūryje – kiek dažniau, kadangi tokiu atveju iškyla didesnė tikimybė purvui ar smėliui patekti į judančias dviračio detales, o tai dviračiui gali rimtai pakenkti.“

„ManoDviratis.lt“ specialisto teigimu, norint išvengti rimtesnių dviračio gedimų, pravartu jį stebėti: įsitikinti, kad jis neskleidžia pašalinių garsų, nekliba judančios dviračio detalės, veikia stabdžiai bei pavaros. Taip pat svarbu tinkamai apsaugoti dviratį nuo ilgapirščių – nepalikti jo ilgesniam laikui nepažįstamose vietose, o būnant prekybos centre, dviratį statyti vietose, kurias stebi apsauga. T. Semaška jokiu būdu nerekomenduoja pirkti nekokybiškų ar pigių užraktų, kadangi vagims jie – lengviausias grobis.

Į klientų poreikius orientuota „Compensa Vienna Insurance Group“ veiklą Baltijos šalyse kaip savarankiška draudimo bendrovė pradėjo 2016 m. sausio 1 d. Iki tol Lietuvoje veikė Lenkijos ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group“ Lietuvos filialas, veiklą vykdęs nuo 2010 m.

UADB „Compensa Vienna Insurance Group

klientų aptarnavimo skyrius Prienuose, J. Basanavičiaus g. 14

bike-247928_1920

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close