Besibaigiant gegužės mėnesiui, o Saulei palikus Avino žvaigždyną ir įžengus į Jaučio  žvaigždyną (pagal astrologus – Dvynių), vieninteliai planetiniai dangaus karaliai liko tik Saturnas ir Marsas. Su kiekviena naktimi jie po truputį leidžiasi – naktinio dangaus aukštumas, keičia žemesnę sferos dalį – arčiau horizonto. Todėl pačių Prienų teritorijoje ar šalia miško, juos rasti bus sunku arba neįmanoma. Medžiai pasipuošę vešliomis lapų lajomis, privers galvas kelti aukščiau. Beveik visą mėnesį, pietiniame danguje, prieš mūsų akis naktimis su Saturnu viduryje puošis Mergelės žvaigždynas. O po pirmos valandos nakties, danguje iš rytų pasirodys visą žiemą pralauktas Paukščių takas, kartu Šaulio žvaigždynu. Entuziastams turintiems galingesnius optinius prietaisus tikrai apsvaigs galva žvilgtelėjus į šią, vasarinę žvaigždžių upę. Ne mažiau galva svaigs ir esantiems toliau nuo miesto, suskaičiuot visų, mūsų galaktikos žiede esančių žvaigždžių tikrai nepavyks.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close