Pereinamoji J. Palionio taurė – Šilavoto medžiotojų būreliui

Šiais metais tradicinėse Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Prienų skyriaus (vadovas Giedrius Aleknavičius) medžiotojų šaudymo varžybose į skriejantį taikinį, skirtose šviesaus atminimo Juozo Palionio pereinamajai taurei laimėti, triumfavo Šilavoto medžiotojų būrelio komanda.

 

Vyrišką draugiją suburiantis ir daug azarto suteikiantis renginys, tradiciškai vykstantis Prienų šilo apylinkėse, gražiai sutvarkytoje buvusio sąvartyno teritorijoje, sulaukė didelio dalyvių skaičiaus. Akies taiklumą išmėginti ir tarpusavyje pasivaržyti ryžosi 60 medžiotojų.

Komandinėje įskaitoje nugalėjo Šilavoto medžiotojų būrelio vyrai (vadovas Vidas Dereškevičius). Antroji vieta atiteko Prienų ir trečioji – Išlaužo medžiotojų būreliams. Asmeninėje įskaitoje trečiąją vietą laimėjo Seimo narys Andrius Palionis, atstovaujantis Prienų medžiotojų būreliui. Antroji vieta atiteko Šilavoto būrelio nariui Ryčiui Tarasevičiui. Pirmąją vietą iškovojo taip pat Šilavoto medžiotojų būrelio narys, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto trečiakursis Julius Dereškevičius. Į varžybas paskutinėmis minutėmis atskubėjęs studentas nesunkiai įveikė visus varžovus (iš 20 lėkštelių numušė 19 ir surinko 37 taškus) ir nulėmė pergalę Šilavoto būreliui.

Taiklią akį medžioklis sako paveldėjęs iš tėčio Vido Dereškevičiaus, kuris maždaug prieš dešimtmetį rajono medžiotojų draugijos šaudymo varžybose buvo pelnęs antrąją vietą asmeninėje įskaitoje, o Šilavoto būrelis tuomet iškovojo pirmąją. Iš tėčio paveldėjęs ir domėjimąsi ginklais, medžiokle, pilnametystės sulaukęs Julius įstojo į Medžiotojų ir žvejų draugiją. Per nepilnus penkerius metus jo laimėjimų kraitis – pirmoji vieta ir taurė VU Teisininkų draugijos ALUMNI šaudymo varžybose, dar viena pirmoji ir keletas prizinių vietų įvairiose šaudymo į skriejančius taikinius varžybose, vykusiose Višakio Rūdoje, Kėdainiuose („Medžiotojų sostinės taurė“).

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Prienų skyriaus medžiotojų šaudymo varžybos į skriejantį taikinį, skirtos šviesaus atminimo Juozo Palionio pereinamajai taurei laimėti, šiemet vyko jau ketvirtąjį kartą. Pirmus dvejus metus pereinamąją taurę saugojo Prienų medžiotojų būrelis, trečius metus ji atiteko Išlaužo medžiotojų būreliui. Iki kitų metų taure pelnytai džiaugsis Šilavoto vyrai.

 634

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close