„Gyvybės ratas“ Veiverių bibliotekoje

„…Artėdami prie gamtos, mes nejučiom tampame vaikais: siela nusimeta, ką yra įgijusi, ir pasidaro vėl tokia, kokia buvo kažkada ir tikriausiai vėl bus kada nors.“

Michailas Lermontovas „Mūsų laikų herojus“

 

Šiltą birželio popietę Veiverių bibliotekoje vyko menininkės Vaivos Nainienės veltų kūrinių parodos „Gyvybės ratas“ atidarymas. Nemažą būrį gerbėjų jauna menininkė pasitiko pasipuošusi savo pačios velta suknele ir pristatė ne tik darbus, bet ir harmonijos kupiną savo požiūrį į gyvenimą.

Parodos pavadinimas parinktas neatsitiktinai. Pasak Vaivos, gyvybės ratas egzistuoja visur: tiek gamtoje, tiek tarp žmonių, nuo gimimo iki išėjimo ir vėl atėjimo. Eksponuojamame parodos cikle tai perteikia parodomas glaudus kūdikio ir motinos ryšys, šeimos pilnatvė, dėl to autorės darbai kupini paslaptingumo, gilumo, šilumos ir gyvenimo trapumo.

Parodos pristatyme taip pat dalyvavo Skriaudžių karšyklos šeimininkas Eugenijus Majus, kuris papasakojo, kaip sovietmečiu avių auginimas buvo uždraustas, apmiręs ir užmirštas. Šio reto amato atstovas džiaugėsi matydamas Vaivos meilę ir užsidegimą, kadangi, jo žodžiais tariant, „dirbdami mylimą darbą žmonės yra laimingi“.

Parodos lankytojus sužavėjo menininkės darbai, šiltas bendravimas, atvirumas ir atsidavimas kūrybai, todėl V. Nainienė žada surengti kuo daugiau parodų Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

                                                                                Valius Venckūnas

 WP_20160607_18_19_13_Pro

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close