Solidus lietuviškos IT įmonės debiutas Azerbaidžane

Geografinių informacinių sistemų (GIS) lyderė Baltijos šalyse, įmonė Hnit-Baltic užbaigė Širvano miesto urbanistinio kadastro, GIS sistemos bei 3D modelio sukūrimo projektą. Pavyzdinis Azerbaidžane, atviro konkurso būdu laimėtas projektas buvo įgyvendinamas 2,5 metų, jo vertė – 2,5 mln. EUR, finansuotas valstybės biudžeto lėšomis.

Projekto užsakovas – Azerbaidžano Valstybinis miestų planavimo ir architektūros komitetas. Projektą vykdančią komandą sudarė Hnit-Baltic GIS sprendimų srities specialistai, partneriai – Savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ urbanistikos profesionalai ir Azerbaidžano įmonė „Integris LLC“, atsakinga už techninius ir duomenų surinkimo darbus.

„Užsakovo teigimu, mūsų know-how ir vakarietiški darbo metodai buvo pagrindiniai kriterijai pasirenkant konkurso nugalėtoją. Vertiname visapusišką Azerbaidžano valdžios palaikymą bei vietinių partnerių profesionalumą, kas neabejotinai prisidėjo prie projekto sėkmės,“ – sako Hnit-Baltic projekto vadovas Raivaras Klypšas. – „Nors savo šalies rinkoje esame srities lyderiai, svetimame krašte mūsų patirtis buvo patikrinta naujomis sąlygomis: projektą nuo A iki Z įgyvendinome atsižvelgdami į vietos tradicijas, įstatymus, statybų ir žemės naudojimo reglamentavimą.“

 

Projektas vyko keliais etapais: miesto urbanistinio kadastro ir GIS sistemos sukūrimas, teritorijos generalinio ir detaliojo plano sprendinių parengimas, jų integravimas į urbanistinio kadastro sistemą, specialistų mokymai ir patirties perdavimas.

 

Šiandien Širvano savivaldybė bei kitos valdžios ar verslo struktūros gali naudotis itin tikslia žemėvaldos ir statinių informacija, teritorijų planavimo dokumentais integruotoje GIS sistemoje, miesto 3D modeliu, urbanistiniu kadastru, apimančiu miesto infrastruktūrą bei inžinerinius tinklus.  Širvano GIS duomenis numatoma integruoti į valstybės kuriamą visos šalies urbanistinio kadastro sistemą.

 

Azerbaidžano Valstybinis miestų planavimo ir architektūros komitetas projektą pristatė visuomenei ir kitų žinybų atstovams tam skirtoje konferencijoje ir masinėse informavimo priemonėse.

 

Didžiausias šio projekto iššūkis – verslo kultūros skirtumai, kurie pasireiškė valdant projekto apimtis bei poreikius,“ – teigia R. Klypšas. – „Azerbaidžaniečiams dažnai buvo neįprasta griežtai laikytis konkurso reikalavimų, tačiau jų siekis perprasti vakarietiško darbo metodus leido sėkmingai įveikti visas kliūtis“.

 

Šiuo metu įmonės Hnit-Baltic komanda Azerbaidžano Valstybinio miestų planavimo ir architektūros komiteto sprendimu jau dirba kito miesto – Gandžou – analogiškame projekte. Numatoma pastarojo užsakymo vertė – 1,5 mln. eurų.

 hnit

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close