„Uola“ įrodė savo tvirtumą

Po daugiau nei 20 metų pertraukos grįžusio į profesionalų sportą, bet jo niekada nepamiršusio ir neapleidusio, entuziastingo ir atkaklaus kultūristo iš Jiezno Vytauto Sadausko iniciatyva mažo Jiezno miestelio kultūrizmo klubas „Uola“ nuo šiol gali lygiuotis į daug didesnių miestų klubus. Suremontavus sporto salės patalpas, sudarytos visapusiškos sąlygos aktyviai sporto klubo veiklai bei miestelio ir jo apylinkių jaunimo užimtumui.

Prieš naujuosius 2013-uosius metus pasibaigus Prienų rajono savivaldybės VVG įgyvendinto projekto „Jiezno kultūrizmo klubo ,,Uola“ patalpų remontas ir sportinio inventoriaus atnaujinimas“ darbams, didelės ir erdvios klubo patalpos pasikeitė neatpažįstamai: apšiltintos salės lubos, pakeisti langai, durys, įrengtos sanitarinio mazgo patalpos (dušas, tualetas), įrengta katilinė, nutiestas naujas vandentiekio ir nuotekų vamzdynas, sudėti radiatoriai. Iš projekto lėšų klubas įsigijo 10 naujų treniruoklių už maždaug 18 000 Lt. Bendra projekto vertė siekė 105 556 Lt, o suteikta parama – 95 000 Lt.  

Sausio 26 d. įvyko oficialus atnaujintų klubo patalpų atidarymas. Į iškilmes susirinko gausus būrys kultūrizmo sporto garsenybių, sportininkų mėgėjų, verslininkų, klubo rėmėjų ir svečių. Atvyko ir kviestinų svečių: Seimo nariai Vytautas Kamblevičius ir Andrius Palionis, Seimo nario padėjėjas Arūnas Vaidogas, Prienų rajono savivaldybės tarybos narė Vilma Vaidogienė, Prienų rajono vietos veiklos grupės pirmininkė Virginija Žliobienė, VVG administratorė Vaida Jančiauskienė, Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius, visuomenės atstovai.

Tarp sporto pasaulio atstovų galima buvo pamatyti daugkartinį galiūnų, jėgos dvikovės bei trikovės čempioną Vidą Blekaitį, daugkartinį Lietuvos ir Europos kultūrizmo čempioną jieznietį kultūristą Rolandą Žeimį,2012 m. Lietuvos fitneso bikini kategorijos čempionę bei Pasaulio fitneso mini bikini kategorijos prizininkę Sandrą Sičiovą,2012 m. klasikinio kultūrizmo čempioną, sporto klubo „ProGym“ įkūrėją bei vadovą Vytautą Janulevičių, verslininką, baikerių klubo „CRAZY IN THE DARK“ valdybos narį Renatą Aleknavičių. Tarp visų klubą mylinčių draugų ir bičiulių pagarbią vietą užėmė sportininkų sveikata besirūpinanti ir reikalui esant truputį juos „palopanti“ gydytoja Onutė Pempienė.

Simbolinę atnaujintų klubo patalpų atidarymo juostelę perkirpo Seimo nariai A. Palionis ir V. Kamblevičius bei klubo „Uola“ įkūrėjas ir vadovas V. Sadauskas. Nors po tvirta išore slėpėsi emocijos, santūraus galiūno akys nepajėgė nuslėpti pasididžiavimo tuo, kas įgyvendinta. Jis dėkojo susirinkusiesiems už pagalbą, užtarimą ir paramą puoselėjant bei įgyvendinat ambicingus planus – ne tik įsirengti erdvias patalpas, įsigyti modernaus inventoriaus, bet ir planuoti ateityje aukšto lygio sporto renginius. Visiems, prisidėjusiems prie svajonės įgyvendinimo bei klubo rezultatų gerinimo, V. Sadauskas įteikė padėkas.

Daug gražių žodžių ir dovanų klubo vadovas sulaukė iš Seimo narių ir svečių. Prienų rajono VVG pirmininkė V. Žliobienė neslėpė susižavėjimo sportininkais altruistais, kurie, dirbdami be jokio atlygio, nepraranda entuziazmo ir dar sugeba pasinaudoti LEADER programos lėšomis. Džiaugsmo neslėpė ir Jiezno seniūnas A. Bartusevičius. Jo vadovaujamoje seniūnijoje įkurtuvių laukia Kašonių ir Vėžionių bendruomenės, kuriose taip pat bus atnaujintos patalpos ir pagerintos sąlygos bendruomenės narių veiklai.

2008 m. Jiezno seniūnija įsteigė Garbės ženklelį žmonėms, kurie garsina Jiezną visuomeniniame gyvenime, kultūros ir sporto srityse. Kultūrizmo klubas „Uola“ aktyviai dalyvauja įvairiuose Lietuvos čempionatuose, laimi daug prizinių vietų.  Taip pat vykdo prevencinę veiklą: jaunuoliai turi puikias sąlygas sportuoti, taigi mažiau jų leidžia laiką gatvėje ar prie kompiuterių. Įvertindamas klubo veiklą, Jiezno seniūnas įteikė Garbės ženklelį klubo įkūrėjui ir vadovui V. Sadauskui.  

Po oficialios klubo patalpų atidarymo ceremonijos svečiai buvo pakviesti apžiūrėti sporto salę, įrengimus, o kas norėjo, galėjo juos ir išmėginti. Įskaitant ir  senus treniruoklius, dabar salėje sumontuota apie 30 sporto įrengimų. „Tai geri, nesudėtingi įrenginiai, kuriais gali naudotis ir profesionalai, ir mėgėjai“, – apžiūrėdamas naujus treniruoklius pasigėrėjo birštonietis galiūnas Vidas Blekaitis.

Vėliau kantriausiems šventės dalyviams buvo dovanotas subtilus rytietiškas pilvo šokio šokėjos pasirodymas.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close