Judėjimo sveikatos labui dienos minėjimas Balbieriškio pagrindinėje mokykloje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveika gyvensena – tai kasdienis gyvenimo būdas, kuris stiprina ir tobulina organizmo rezervines galimybes, padeda žmogui išlikti sveikam, išsaugoti ar net gerinti savo sveikatą. O fizinis aktyvumas – būtinas sveikos gyvensenos veiksnys!  Nors organizmo reakcija  į fizinį krūvį priklauso nuo fizinio aktyvumo rūšies, formos, dažnumo, intensyvumo, trukmės ir poilsio intervalų, bendrai galima teigti, kad jo bendras poveikis vaikų ir suaugusių organizmui yra labai teigiamas.

Šios dienos minėjimo pradžią dar 2000 m. inicijavo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), o nuo 2002 metų paminėjimai organizuojami daugumoje pasaulio valstybių. Šios dienos tikslas  – propaguoti fizinį aktyvumą.

Paminėti šiai dienai mokykloje buvo suorganizuotas renginys „Sportuokim kartu“, kuris vyko miestelio parke, prie kultūros ir laisvalaikio centro. Dalyvavo visi mokyklos mokiniai, bei patys mažiausieji – ikimokyklinukai. Renginys prasidėjo mankšta, kurią vedė sveikatos specialistė, po to visi prabėgo draugystės ratą. Vėliau vadovaujant kūno kultūros mokytojui V. R. Sidaravičius, vyresnieji mokiniai atlikinėjo estafetę – su estafetinės lazdelės pernešimu, o mokyklos ikimokyklinukų ir priešmokyklinukų komandos stengėsi būti vienos už kitas greitesnės, atliekant sveikatos specialistės organizuotas estafetes. Renginio pabaigoje, skatinant vaikus sveikai maitintis, jiems buvo išdalinti apelsinai, už kuriuos dėkojame valgyklos vedėjai R. Ūsienei, dalyvavusioms klasėms įteiktos padėkos. Tikimės, kad ne tik šią dieną, bet ateityje vaikai daugiau dėmesio skirs fiziniam aktyvumui.

 

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Birutė Vitkauskaitė

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close