Tokiu žaismingu ir smagiu pavadinimu lietuvių jaunimo sąjunga Suomijoje „Silta“ kviečia pasaulio lietuvius bėgti 5 kilometrus už Lietuvą.
Estijos ir Suomijos lietuvių jaunimo organizacijų bendra iniciatyca 5 kilometrų pasaulio lietuvių bėgimas pirmą kartą įvyko 2014 metais. Jau pirmaisiais metais dalyvių skaičius siekė net 100. Praėjusiais metais prie iniciatyvos oficialiai prisijungė 420 dalyvių iš 29 valstybių! Galima sakyti, kad pernai pasaulio lietuviai už Lietuvą nubėgo virš 2000 kilometrų.
„Jau lapkričio pradžioje gavome užklausų, ar šiemet organizuosime bėgimą. Pamatę, kad tai vienija mus, pasaulio lietuvius, negalėjome atsisakyti ir šiemet organizuojame trečiajį „5 už Lietuvą“ bėgimą.“ – džiaugėsi Suomijoje gyvenantis iniciatyvos organizatorius A.Dapkūnas.
Bėgimo iniciatoriai yra „Silta“, tačiau bėgimą bet kurioje pasaulio vietoje gali koordinuoti toje šalyje veikianti lietuvių organizacija ar pavieniai asmenys. A. Dapkūnas priduria: „-Mes skatiname norinčiuosius prisijungti prie bėgimo. Kviečiame visus registruotis mūsų svetainėje 5uzlietuva.com. Penkis kilometrus paskirti Lietuvai gali ir vieni, viduryje miškų ar net dykumos, kaip patogiau ir geriau.“
Nors “Penki už Lietuvą” iniciatyva pirmiausia siekia bendram sveikos, laisvos ir aktyvios Pasaulio Lietuvos tikslui suvienyti po skirtingus žemynus pasklidusius tautiečius, jau nuo pirmųjų metų prie bėgimo su malonumu prisijungia ir smalsumą ar meilę mūsų šaliai ir lietuvybei bei aktyviam gyvenimo būdui pajutę kitų tautybių draugai, šeimos nariai.
Šais metais “Penki už Lietuvą” vyks birželio 5 dieną. Daugiau informacijos www.5uzlietuva.com Jei norite prisijungti prie šios idėjos ir renginio, kad ir kuriame pasaulio kampelyje begyventumėte, registruotis galite užpildydami registracijos anketą “Pasaulio lietuvių bėgimas” svetainėje.

5uzLT posteris 2016

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close