Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos direktoriaus A. Kubiliaus interviu apie praėjusį sezoną ir ateities perspektyvas

Gegužės 26 d. – Prienų-Birštono krepšinio klubo „Vytautas“ sezono uždarymas. Ta proga, nutarėme užduoti keletą klausimą klubo direktoriui Adomui Kubiliui.

TaDiena-002

Esate klubo direktorius jau antrus metus, komanda iš „dugno“ tiek finansine, tiek žaidimo prasme kyla į viršų. Galima teigti, kad tvarkytis Jums puikiai pavyksta?

Krepšinio sporto klubo „Prienai“ direktoriaus pareigas klubo valdyba man patikėjo 2014 m. gruodžio 8 d. Finansinė padėtis klube buvo išties sudėtinga, nesumokėti atlyginimai ir skolos tiekėjams kėlė daug įtampos. Apie blogą padėtį klube netruko pasirodyti pranešimų žiniasklaidoje, komandą paliko dauguma žaidėjų. Buvo sunku, ačiū Dievui, tai jau praeitis ir svarbiausias darbas, kurį atlikome kartu su treneriais ir žaidėjais, – išlaikėme komandą LKL.

 Šis sezonas – jau nauja istorija, iš esmės pasikeitė daug dalykų – komandos generaliniu rėmėju tapo Birštono mineraliniai vandenys ir Ko, prie Prienų rajono prisijungė ir Birštono savivaldybė, vienu svarbiausių rėmėjų išliko „Rūdupis“, klubas pakeitė pavadinimą, spalvas, grįžo treneris V. Šeškus. Pavyko surinkti pajėgią komandą, grįžo pergalės, žmonės vėl pradėjo lankytis arenoje.

Ar sekasi tvarkytis? Tai nuspręs klubo valdyba, kai apibendrinsim sezono rezultatus. Savo indėlio nesureikšminu, esmė – komandinis darbas ir rėmėjų geranoriškumas.

Kaip įvertintumėt praėjusį sezoną LKL? Ar 5-oji vieta proporcingas rezultatas ir ar skaudus tas pralaimėjimas Utenos „Juventus“?

 Praėjusį sezoną vertinu teigiamai, 5-oji vieta objektyviai vertinant yra tikrai geras rezultatas. Įvertinus klubo biudžetą, kuris yra vienas mažiausių LKL, taip pat likusias praėjusio sezono skolas, rezultatas geras. LKL šiais metais tikrai labai sustiprėjo, dauguma komandų buvo apylygės. Prieš sezoną klubo valdyba kėlė tikslus minimum – patekti tarp 8 geriausių, maximum – patekti į ketvertuką ir kovoti dėl medalių. Pritrūko nedaug, vieno metimo, vieno sėkmingo epizodo… Pralaimėjimas pilnoje namų arenoje, kur daug sėkme tikinčių ir komandą palaikančių mūsų žmonių, be abejo, skaudus. Ištikimų sirgalių akyse po paskutinių pralaimėtų rungtynių matėsi ašaros.

Ar buvo naudinga žaisti BBL?

Dėl BBL dviprasmiška nuomonė. Pradžioje sezono turėjome vilčių dalyvauti FIBA Europos taurės turnyre, tačiau paskutiniu metu FIBA priėmė mums nepalankų sprendimą. Tada liko pasirinkti – žaisti tik LKL ir turėti ganėtinai mažai rungtynių ar rungtyniauti ir BBL lygoje. Pasirinkome dalyvauti BBL, tačiau nesu tikras, ar tai buvo naudinga komandai. Jautėsi, kad po BBL išvykų buvo išsibalansavęs komandos žaidimas, galbūt dėl komandų lygio skirtumų.

Komanda turėjo didelių skolų, ar finansinė našta slūgsta ir kaip pavyksta spręsti šią problemą?

Liko nemaža skolos našta, kurią sumažinome apie 50 proc. Taigi problema palaipsniui mažėja, tikiuosi, kad taip bus ir toliau. Iš esmės labai svarbus visų mūsų rajono žmonių indėlis. Labai svarbu, kad žmonės suprastų, kad mes, dviejų mažų miestelių žmonės, turime aukščiausio lygio Lietuvoje komandą. Esame privilegijuoti, nes, patikėkite, daug kas nori būti LKL. Svarbiausia, kad mes visi būtume vieningi.

Išaugo bendras LKL lygis, kaip niekad padaugėjo lygiaverčių ekipų, vyko Karaliaus Mindaugo taurė. Kuo šis sezonas skiriasi nuo ankstesnių?

 LKL lygis sparčiai kyla, žinoma, tam yra objektyvių priežasčių. Viena svarbiausių – LKL prezidentas Remigijus Milašius ir jo inovatyvus požiūris į krepšinį. R. Milašiaus surinkta specialistų komanda profesionaliai dirba, vyksta daug naujų projektų, vienas jų – Karaliaus Mindaugo taurė. Puikus renginys, sakyčiau, labai gera alternatyva jau turbūt pabodusiai Žvaigždžių dienai. Smagu, kad mums pavyko patekti tarp 4 stipriausių komandų turnyre.

„Vytautas“ sujungė du miestus Prienus ir Birštoną, ar jiems pavyksta būti vieningiems?

 Pradžioje sezono Birštono žmonėms šis junginys nedarė didelio įspūdžio. Manau, kad tai normalu, žmonės turi įprasti, pamilti savo komandą. Sezono pabaigoje jau teko išgirsti daug gražių žodžių iš Birštono žmonių, daug birštoniečių papildė komandos sirgalių gretas. Tai labai džiugu.

 Padaugėjo klubo organizuojamų akcijų, žaidimų pertraukėlių metu, socialiniuose tinkluose. Ar padaugėjo žiūrovų per rungtynes arenoje? Ar taip pavyksta juos pritraukti? Ko trūksta, kad komanda taptų Prienų ir Birštono miestiečių gyvenimo dalimi?

Klubo darbas su sirgaliais – viena iš sričių, kurioje turime daug ką nuveikti. Smagu, kad LKL vykdyto projekto „LKL akademija“ metu mūsų klubo gretas papildė jauni žmonės Raimonda ir Vilius, kurie daug dirba organizuodami įvairias akcijas žiūrovams. Klube įvyko daug pokyčių, sukūrėme naują komandos identitetą, naują logotipą, interneto puslapį, „Facebook“ paskyrą, pagerėjo klubo viešieji ryšiai. Dar tikrai daug ką turime nuveikti šioje srityje, bet tikiu, kad einame teisingu keliu. Manau, kad komanda jau tapo daugelio Prienų ir Birštono žmonių gyvenimo dalimi, o kitame sezone bus dar daugiau palaikančių savo komandą žmonių.

Kokia situacija su žaidėjais? Komanda turėjo keletą ryškių krepšininkų, sezono naudingiausiu žaidėju tapo Vytautas Šulskis. Puikiai žaidė Laimonas Kisielius, gerus rezultatus rodė Vaidas Čepukaitis, Šarūnas Vasiliauskas. Ar pavyks šiuos ir kitus žaidėjus išsaugoti? Kokia numatoma komplektacija kitam sezonui?

Kitam sezonui planus dėliosime artimiausiame klubo valdybos posėdyje. Manau, kad būtų logiška išlaikyti komandos branduolį ir pagal galimybes ją sustiprinti.

 Virginijus Šeškus nuolat kalba apie gero mikroklimato būtinybę? Ar tai buvo komandoje ir kaip pavyko sutarti su žaidėjais?

Komandoje visą sezoną jautėsi tikrai geras mikroklimatas, dėl to, manau, ir pasiekėme gerų rezultatų. Mūsų treneris piktas per rungtynes, o po jų – geriausias krepšininkų draugas. Dėl to, manau, ir mikroklimatas komandoje visada yra geras.

 Ar komanda kitais metais žais Europos turnyre? Galbūt FIBA turnyre?

 Tai bus kolektyvinis klubo vadovybės sprendimas, įvertinus finansines galimybes. Aš tikrai norėčiau, kad komanda žaistų Europos turnyre.

Kokią prognozuojate LKL pabaigą? Kas taps čempionais?

Nustebino „Neptūnas“, nuostabioje serijoje įveikęs „Lietuvos rytą“. Finale vis tik turėtų laimėti „Žalgiris“.

Kokie darbai laukia vasarą?

Vasarą planuojame praleisti produktyviai, turime daug planų, daug naujovių, kurias stengsimės įgyvendinti, ir sėkmingai startuoti naujajame sezone.

 Ko palinkėtumėt gerbėjams, laukiantiems naujojo sezono?

Noriu visiems nuoširdžiai padėkoti už tai, kad esate kartu su komanda. Kiekvieno sirgaliaus palaikymas yra labai svarbus. Linkiu ir toliau išlikti ištikimiems savo komandai ir nepamiršti, kad, nors esame tik iš mažų miestelių – visi kartu tampame dideli ir svarbūs!

_MG_0379

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close