Netradicinė ekonomikos ir geografijos pamoka

Gegužės 10 dieną gausus pirmokų būrys vedini ekonomikos mokytojos Laimos Raudonikienės ir geografijos mokytojos Vilmos Maliaukienės išvyko į Lietuvos sostinę – Vilnių. Vilniuje nuvykome į Europos parką, kuriame gavome užduotį – aplankyti kuo daugiau įvairių menininkų sukurtų skultūrų. Išsiskirstę grupėmis ir apsiginklavę fotoaparatais ir išmaniaisiais telefonais skuodėme pasigrožėti modernaus ir šiuolaikinio meno muziejumi po atviru dangumi. Europos parkas mums, pirmokams, paliko didelį įspūdį savo dydžiu (55 ha) ir nuostabaus grožio skulptūrų įvairove. Iš Europos parko, geros nuotaikos lydimi, išvykome į Vilniaus senamiestį, kuriame apsižvalgę, keliavome į Lietuvos banką – Pinigų muziejų. Pinigų muziejuje, mokiniai susipažino su pinigų istorija, kokie buvo pirmieji pinigai, jų raida, apžiūrėjo eksponatus bei atliko kelias įdomias, kartu edukacines užduotėles. Muziejus traukė dėmesį savo technologijų gausa: svarstyklės gali parodyti kiek tu svertum jeigu būtum aukso, sidabro ar platinos luitas, didelis ekranas, atidarius stalčiuką su kažkokios šalies valiuta, parodo kur yra ta šalis, kaip vadinama šalies valiuta ir kokia yra šalies pinigų istorija. Taip pat matėme didžiausią piramidę iš lietuviškų centų, kuri yra patekusi į Pasaulio rekordų knygą. Pasabaigus ekskursijai po muziejų patikrinome savo žinias atlikdami testą ir teisingai jį atlikę įsiamžinome vienetiniame banknote. Dėkojame mokytojoms, kad suorganizavo tokią šaunią ekskursiją po Vilnių!

Karolina Petraškaitė ir Eglė Zujūtė, Id
Nuotrauka Pauliaus Šiugždinio, Ia

13199015_798854586916830_859670828_o

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close