Paminėta Antrojo pasaulinio karo pabaiga

Gegužės 9 d. Prienų karių kapinėse tradiciškai paminėta Antrojo pasaulinio karo pabaiga, pagerbti antihitlerinės koalicijos gretose kovoję ir žuvę kariai. Šiemet sukako 71 metai, kai 1945 m. sovietų ir lenkų pajėgoms užėmus Berlyną, Vokietija kapituliavo. Dar po trijų mėnesių kapituliavo ir Japonija.

Į minėjimą susirinko Antrojo pasaulinio karo veteranai, jų ir jau išėjusių karių artimieji, svečiai. Pagerbiant žuvusiuosius, pagerbtas ir nuolat šį paminėjimą organizavusio, praėjusiais metais tuoj pat po 70-ųjų karo pabaigos metinių paminėjimo anapus išėjusio Vlado Ralicko atminimas.

Paminėjime dalyvavęs Antrojo pasaulinio karo veteranas Julius Janauskas pabrėžė, kad šią dieną pagerbiami ir 100 tūkstančių lietuvių, kurie kovojo sovietų armijos gretose.

Nors Antrojo pasaulinio karo metais Tarybų Sąjungos vadovybė vykdė represijas bei ilgiems dešimtmečiams perėmė Lietuvos Respublikos valdymą, randami nacistinės Vokietijos slapti dokumentai rodo, jog tokie patys veiksmai prieš Lietuvos valstybę būtų vykę ir Vokietijos bei jos sąjungininkų pergalės atveju.

DSC_3494

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close