„Avangardas“ – interaktyvus madų šou

Šiais metais jau tryliktą pavasarį Birštone prasiautė respublikinis mados konkursas-festivalis „Avangardas 2016“, kuriame naujausios mados modelius pristatė jaunieji dizaineriai. Gegužės 14 dieną Birštono kultūros centre susibūrė kūrybingiausi kolektyvai, norintys parodyti savo darbus ir pasisemti idėjų iš bendraminčių.

 

Susirinkusius Birštono kultūros centre festivalio dalyvius pasveikino LR Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė. Ji įteikė padėkos raštą šios festivalio sumanytojai ir organizatorei, Birštono meno mokyklos dizaino studijos vadovei Vilmai Krasauskienei, palinkėdama sėkmės kūryboje ir gražių darbų su jaunimu. Seimo nario padėjėja vadovei paliko ir prizą, kuris turėjo atitekti lietuviškiausiai kolekcijai.

Renginio vedėja paskelbė vertinimo komisiją, kurią sudarė Birštono meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė, muzikos mokytoja Dalia Jegelevičienė, visažistė Indrė Sakalienė ir menininkė Augenija Stoškuvienė.

Pirmieji savo kolekciją pristatė Birštono meno mokyklos dizaino studijos mokiniai. Evaldo Kašubos ir Supijos Didlos kolekcija „Balto simbolio mįslės“ buvo sutikta gausiais plojimais.

Po to savo kūrybinius darbus pristatė Kauno rajono Lapių pagrindinės mokyklos Dailės ir dizaino studija „Mes“, kurios vadovė Dalia Audejaitienė, o kolekcijos autoriai – Barbora Audejaitytė ir Agnė Bizulytė.

Kauno moksleivių techninės kūrybos centras pristatė kolekciją „Nebula“, kurią sukūrė Radvilė Kudarauskaitė, vadovaujama Ramutės Araneckienės.

Kalvarijos meno mokykla atvežė į Birštoną Livetos Šikarskaitės (vadovė Ilona Šidlauskienė) kūrybinį darbą „Simple Elegace“, kuris sulaukė didelio susidomėjimo ir palaikymo.

Kaip visada įspūdingas buvo Kauno Simono Daukanto progimnazijos kolektyvinis darbas „Sraigių miesto elegancija“ (vadovė Rasa Bakienė).

Kalvarijos kultūros centras pristatė taip pat kolektyvinį darbą „Burbulų šalyje“ (vadovė Danutė Giedraitienė).

Marijampolės Jono Totoraičio progimnazija sudomino žiūrovus ir komisiją kolektyviniu darbu „Neišmesk“ (vadovė Jolanta Sikorskytė-Klibienė).

Dar vieną įspūdingą kolekciją pristatė Kauno rajono Lapių pagrindinės mokyklos dailės ir dizaino studija „Mes“, kuri buvo pavadinta „Baltai“. Tokius drabužius, kuriuose demonstravo kauniečiai, norėtų dėvėti dažna lietuvaitė.

Daugelį sudomino Marijampolės Jono Totoraičio progimnazijos kolektyvinis darbas „Metų laikai“, kai scenoje visi modeliai keitė kostiumus pagal metų laikus.

Birštono meno mokyklos Dizaino studija (vadovė Vilma Krasauskienė) pateikė dar vieną darbą – Emos Laukaitytės kolekciją „Žiedlapių atspindžiai“.

Kalvarijos kultūros centras pristatė nuotaikingą kolektyvinį darbą „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“.

Po kolekcijų pristatymo, kol komisija sprendė, kieno pasirodymas ir kūrybinis darbas buvo geriausias, kam ir kokias nominacijas skirti, scenoje koncertavo Prienų ir Birštono meno mokyklų mokinukai.

Komisija atrinko geriausius ir skyrė tokias nominacijas:

Seimo nario Juozo Palionio prizas atiteko Birštono meno mokyklos kolekcijai ,,Baltų simbolių mįslės“;

Grand prix – kolekcija ,,Baltai“, Lapių pagrindinės mokyklos Dailės ir dizaino studija ,,Mes“;

I vieta – kolekcija ,,Blue and Jeans“, Lapių pagrindinės mokyklos Dailės ir dizaino studija ,,Mes“ ;

I vieta ir Avangardiškiausia kolekcija – kolekcija ,,Sraigių miesto elegancija“, Kauno miesto Simono Daukanto progimnazija;

II vieta – kolekcija ,,Metų laikai“, Marijampolės Jono Totoraičio progimnazija;

III vieta – kolekcija ,,Nebula“, Kauno moksleivių techninės kūrybos centras.

Nominacijos:

Orginaliausia kolekcija – ,,Simple Elegance“, Kalvarijos meno mokykla;

Muzikaliausia kolekcija – ,,Burbulų šalyje“, Kalvarijos kultūros centras;

Teatrališkiausia kolekcija – ,,Žvaigždė“, Marijampolės Jono Totoraičio progimnazija;

Elegentiškiausia kolekcija – „Žiedlapių atspindžiai“, Birštono meno mokykla;

Spalvingiausia kolekcija – ,,Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“, Kalvarijos kultūros centras;

Tautiškiausia kolekcija – ,,Ateities gentis“, Kauno moksleivių techninės kūrybos centras.

DSCF2859

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close